Heller ikke ved Den norske tannlegeforening har de fått melding om at månen kan ha noe å si for tannverk.

— Tidevannseffekt Professor Kaare Aksnes ved Institutt for teoretisk astrofysikk i Oslo har heller ikke hørt at månefasene skal bety noe for tannhelsen.

— Rent matematisk kan vi regne ut tidevannseffekten fra månen. Effekten er sterkest når det er fullmåne, noe som får innvirkning på livet i havet. Men hvor mye tidevannet påvirker mennesker? Da får du nok spørre en medisiner, sier Aksnes.

- Bare tull Holger Ursin er professor ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi i Bergen. Han bryter ut i latter når han hører hva det dreier seg om.

— At månen skal påvirke tennene? Det er helt van(n) vittig hva folk innbiller seg, hikster han, og viser til at folk lenge har lett etter statistiske forklaringer på ulike fenomener. Blant annet skal lengden på erkebiskopens tale i England ha konsekvenser for kornhøsten i Australia.

— Dette må være tilfeldige sammenhenger, understreker Ursin.

— Så alt dette er bare tull?

— Ja. Hvis en leter etter sykluser, bør en kanskje konsentrere seg om andre ting, som når folk får lønning. Kanskje folk går til tannlege når de har råd til det? Eller går dit når de er blakke og deprimerte? Jeg ville i hvert fall lete etter alle andre forklaringer enn månestråler!