Odd Roger Enoksen er blant annet blitt kritisert for å ha satset for lite på fornybar energi. Det skal ifølge NRK være hensynet til familien som gjør at han vil trekke seg.

Olje— og energidepartemenet ville fredag morgen ikke si noe om saken og hadde ikke planlagt noen pressekonferanse i løpet av dagen.

Langpendler

Odd Roger Enoksen, som er fra Andøy kommune i Nordland, ble hentet til Stoltenbergs andre regjering fra jobben som administrerende direktør ved Andøya rakettskytefelt i 2005. Han var tidligere kommunalminister i Kjell Magne Bondeviks første regjering, samtidig som han var leder for Senterpartiet.

Dagens senterpartileder, 47 år gamle Åslaug Haga fra Ås i Akershus, får som oppgave å få på plass et nytt industrivennlig kraftregime og CO2-rensing av gasskraftverk.

Erfaren

Det er en svært erfaren politiker som etter det NRK erfarer overtar etter Haga. Magnhild Meltveit Kleppa (58) fra Fister i Rogaland ble valgt inn på Stortinget i 1993. Hun var sosial- og helseminister i den første Bondevik-regjeringen fra 1997 til 2000.

Det skal ikke være planlagt flere statsrådsskifter i denne omgang, men det er ventet at også SV vil vurdere utskiftninger etter det dårlige lokalvalget partiet gjorde.

BYTTER JOBB: Åslaug Haga tar over som oljeminister, ifølge NRK.
Lien, Kyrre
Nilsen, Arne