— Jeg har mine ord i behold. Det er enighet mellom Tune og oss om at arbeidsforholdet avvikles. Det kan være uklart på hvilken måte dette skal skje. Men vi sendte avskjedigelsen i posten tirsdag. Vi fikk vite at Tune ville fratre med umiddelbar virkning, sier Furuholmen til NTB.

"Godtar ikke"

Tunes advokat John Christian Elden sier til VG at Tune ikke vil godta oppsigelsen.

— Hvis arbeidsgiveren har sagt det, tar de feil, sier Elden, som opplyser at det skal være møter med arbeidsgiveren om arbeidsforholdet denne uken.

Tune skal ifølge Elden ha dratt til fjells med gode venner etter avsløringen på TV 2 der han hjalp en asylsøker å konstruere en falsk historie om tortur.

— Vi har registrert det Elden sier og regner med at han tar kontakt med oss, sier Morten Furuholmen til NTB.

Granskingen i gang

To advokater og en sekretær i advokatfirmaet Furuholmen er nå i full gang med å gjennomgå advokatfullmektig Terje Tunes portefølje av saker.

— Vi skal gjennomgå samtlige dokumenter for å se om det er noe uriktig i dem. Vi kommer til å sjekke avhørene og ha samtaler med Tunes klienter. For å ha disse samtalene med klientene trenger vi tolker, og det kan være et problem nå midt i ferien, sier Morten Furuholmen.

Både Furuholmen og kollega Trond Olsen Næss har droppet ferien for en tid på grunn av Terje Tune-saken.

— Vi setter inn ressurser for å sjekke denne saken, og gjør det som må gjøres. Det som trengs av dokumenter er på Tunes kontor. Men vi er nok avhengig å få snakket med ham, sier Furuholmen til NTB.

(NTB)