I forrige uke skrev bt.no om ME— og fibromyalgisyke Maj-Britt Hovland Grevstad (32) og Sigrid Helgesen Danielsen som sammen med resten av gjengen i aksjonsgruppen Doktor God, aksjonerte på Facebook-veggen til statsminister Jens Stoltenberg.

Aksjonen har båret frukter, og fredag ettermiddag fikk «Doktor God»-gjengen svar. Men svaret kom ikke fra Stoltenberg, men fra Høyre-leder Erna Solberg. Gruppen hadde nemlig også aksjonert på hennes vegg.

— Tar gjerne et møte

I svaret fra Erna, skriver hun: «Takk for innlegget både til deg og mange av de andre som har lagt inn innlegg om ME. Jeg tar gjerne et møte med noen av dere. Send meg en mail på es@stortinget.no».

Nå står gleden i taket hos Hovland Grevstad og Helgesen Danielsen. Og de er ikke alene.

- Ville av glede

— De er helt ville av glede. Dette gir håp, og det er det vi trenger, forteller Hovland Grevstad om de 200 medlemmene i Doktor God-gruppen, til bt.no fredag kveld.

Hun sier hun gleder seg enormt til å sette seg ned med Erna og fortelle hva fibromyalgi og ME egentlig er for noe.

— Dette er alvorlig. Jeg sitter og forfatter e-posten nå i kveld, og forventer et raskt svar. Vi trenger å gi håp til de mange som lider hjemme i stillhet, sier Hovland Grevstad.

- Pinlig

Hun er imidlertid ikke spesielt imponert over Stoltenberg.

— Det er direkte pinlig for Stoltenberg at han ikke har svart. Han har vært og postet innlegg på Facebook mange ganger etter at vi begynte å aksjonere, men ikke svart på noe som helst, sier hun.

Hun forteller at hun har ventet på å bli hørt av myndighetene i 12 år, og at hun ofte har ligget i sengen om kvelden og tenk på alt hun ville si om hun fikk muligheten til det.

Selv om hun har både diagnosen fibromyalgi og er utredet for ME, lover hun å fortsette kampen.

— Jeg skal kjempe helt til vi får hjelp. Jeg har fått nok.