• Det hørtes ut som om hele lien kom nedover, det var en uvirkelig følelse, forteller politiets innsatsleder, som selv havnet midt oppe i rasdramaet.

Politibetjent Rolf Nysæter havnet rykket ut for å varsle naboene i husene nærmest raset.

Les også: Våknet av et forferdelig brak

— Uvirkelig følelse - Jeg skulle evakuere folk som bodde i rasområdene, og var i ferd med å varsle naboer i de nærmeste husene. Da jeg kom til stedet litt før klokken 03.30 spredte raset seg og ble bredere og bredere jo lenger ned det kom. Jeg hørte raset, men det var nærmere enn jeg hadde regnet med, og jeg måtte springe unna jordmassene for å komme meg unna, forteller Nysæter til Aftenposten.no.

— Det var veldig dramatisk. Det hørtes ut som om hele lia kom nedover, det var en uvirkelig følelse. Det var et forferdelig bråk, og stein, jord og vann kom rasende nedover i ga gjenklang . Jeg har aldri opplevd noe slikt, sier politibetjenten.

Hoppet ut gjennom vinduet Stine Hedlund lå og sov sammen med datteren da hun våknet at et voldsomt brak ved 2-tiden natt til fredag. Hun trodde først det var torden. Men da hun kikket ut av vinduet, så hun trær og stein rase forbi i en voldsom fart. En del av massene traff husveggen, forteller Hedlund til Gudbransdølingen Dagningen.

Sammen med datteren prøvde hun å låse seg ut gjennom hoveddøren. Men inngangen var sperret, og de to måtte til slutt hoppe ut av kjøkkenvinduet i andre etasje, etter å ha vekket to andre personer i huset.

Deretter løp hun bort til naboene for å vekke dem, samtidig som hun ringte for å varsle politiet om raset.

— Da ser jeg et uthus og en garasje rase forbi og forsvinne i massene, forteller Hedlund.

Også en av hennes naboer måtte komme seg ut gjennom vinduet.

Sammen med de andre som er evakuert er de nå på Otta hotell, hvor de får oppfølging av kommunen. Litt etter klokken 12 er det nytt informasjonsmøte for de som er berørt av raset, opplyser innsatsleder Rolf Nysæter.

Les også: Våknet av et forferdelig brak