En Oslo-mann på 35 år døde etter å ha blitt skutt i hodet i nærheten av puben Store Stå på Bislett natt til lørdag, skriver aftenposten.no.

Ifølge politioverbetjent Grethe Lien Metlid hadde 35-åringen vært ute på byen sammen med to kolleger, og gikk til Bislett for å få tak i en taxi.

-Usedvanlig brutalt

— Når de da kommer ned til holdeplassen, kommer de i kontakt med to biler. Det som da videre skjer, er at avdøde blir skutt på stedet. Den personen som skyter ham er en person som er knyttet til en av disse bilene. Denne bilen drar raskt bort fra stedet og kjører opp Pilestredet mot Majorstua, sier Grethe Lien Metlid.

Hun sier offeret ikke kjente gjerningsmennene fra før.

— Det er ikke noen relasjoner mellom ham skjøt og ham som ble drept, det var en kontakt som oppsto der og da. Sånn sett er det en usedvanlig brutal sak, sier hun, og legger til

— Det er nesten litt uforståelig, det som har skjedd.

Hun sier det gjør saken ekstra alvorlig at 35-åringen ser ut til å være et tilfeldig offer.

— Vi har dessverre skyting i Oslo fra tid til annen, men når det er snakk om tilfeldige personer, gjør det noe med trygghetsfølelsen vår, sier hun.

Hun kan ikke komme på sist gang man hadde en liknende sak i Oslo, og viser til at offeret i de aller fleste skyteepisoder har en relasjon til gjerningsmannen, eller tilhører et kriminelt miljø.

Undersøker piratdrosje-teori

Ifølge Lien Metlid sto de to bilene på taxiholdeplassen da 35-åringen ankom, men disse bilene skal ikke være drosjer. To drosjer skal ha kjørt fra holdeplassen i det 35-åringen ankom. Politiet har nå gitt beskjed til alle byens drosjer at de ønsker informasjon.

- Kan det dreie seg om pirattaxier?

— Det er ett av de momentene vi undersøker nå, sier Lien Metlid.

To biler

Politiet opplyste tidligere at minst to personer flyktet fra åtstedet i en burgunderrød bil i retning Majorstua, og gikk ut med signalement på en ettersøkt.

Han skal være mellom 20 og 30 år gammel og iført en hvit overdel. Mannen har østasiatisk utseende og svart, langt hår som er gredd bakover.

Lørdag formiddag opplyser politiet at det var to biler involvert i hendelsen - en lys og en mørk. Politiet vil ikke bekrefte fargen på den mørke bilen.

Etterlyser vitner

De vil heller ikke gå ut med ytterligere signalement eller bekrete beskrivelsene av den ene gjerningsmannen, for å unngå å påvirke vitner som ikke er avhørt.

— Vi vil ikke gå ut med videre beskrivelser, fordi vi har lite vitneopplysninger og det er mange vitner vi ikke har fått kontakt med, sier Lien Metlid.

Det var mange mennesker i området på tidspunktet rundt hendelsen, og politiet ønsker at personer som var i området og kan ha sett eller hørt noe, melder seg. Politiet ber også personer som har tatt bilder eller video i området om å ta kontakt.

— Vi trenger nå all den hjelp vi kan få fra publikum, sier hun.

Det var en tilfeldig forbipasserende som meldte fra til politiet om hendelsen. Politiet kom først til stedet, og ga førstehjelp frem til ambulanse kom på stedet. 35-åringen døde senere av skadene han pådro seg.