Tar du en mastergrad i samfunnsøkonomi ved NTNU må du belage deg på at alle kan se hvilken karakter du får. Fullt navn på student, sensor og veileder blir hengt opp i papirversjon på fakultetet med en gang resultatene kommer. Det er ikke alle like begeistret for, skriver adressa.no.

— Jeg synes dette er en unaturlig praksis fra NTNU sin side. Alle får jo vite hva alle får, og det er jo kanskje ikke så populært for de som gjør det dårlig. Det sier Jostein Andersen som skal avlevere mastergradoppgaven sin rundt juletider.

- Aldri hørt om noe lignende

Andersen er ikke så veldig interessert i at studenter eller andre som han ikke kjenner skal se hvordan akkurat han gjør det.

— Når jeg har levert oppgaven, så er jeg ferdig. Det betyr at alle som jeg ikke kjenner kan se hvordan jeg gjør det selv om jeg ikke går der lenger, sier Andersen.

Nestleder for Norsk studentorganisasjon (NSO), Andre Almås Christiansen, synes det er pussig at NTNU printer ut eksamensresultater med fullt navn og karakter.

— Jeg har aldri hørt om noe lignende tidligere. Det er jo ubehagelig for de som kanskje ikke gjør det så bra. Dette er en svært uheldig praksis, sier han.

Christiansen legger til at dette ikke er ulovlig ifølge offentlighetsloven, men at instituttene bør unngå det.

— Mange vil synes det er ubehagelig å på denne måten bli vist fram til de man gikk i kull med, og til andre tilfeldige som går forbi oppslaget. Hvis studentene føler at deres identitet ikke blir godt nok ivaretatt, bør de ta kontakt med ledelsen, sier Christiansen.

- Karakter burde vært sensurert

Morten Olimb er en av mastergradstudentene som fikk navnet og karakteren sin på oppslaget ved NTNU i vår. Han sier det er en spesiell praksis fra ledelsen sin side, og legger til at det har vært sånn hvert eneste år han har gått der.

— For meg personlig gjør det ingenting. Oppgaven er jo forskning, så det er jo nyttig for andre. Men karakteren burde kanskje vært sensurert, sier Olimb som endte opp med toppkarakter.

Instituttleder ved avdeling for samfunnsøkonomi ved NTNU sier at de nå har fjernet årets resultater fra universitetet.

— Etter å ha mottatt negative reaksjoner på det, valgte vi å fjerne dokumentene i går. Vi vil foreta en ny vurdering på om vi skal fortsette med dette videre, sier Gunnar Bårdsen.