Det var KrFs Einar Steensnæs som søndag fortalte Carl I. Hagen at de tre partiene som nå forhandler om regjeringssamarbeid, har bestemt seg for å støtte Arbeiderpartiets presidentkandidat Jørgen Kosmo.

— Jeg føler det som en personlig ydmykelse. Jeg har hatt inntrykk av at de har ønsket meg som president, men ingen av de tre partienes ledere har gjort det klart for meg at det var en uaktuell problemstilling. Denne ydmykelsen kunne de spart meg for, sier Hagen til Aftenposten.

Men Hagen sier han ikke vil la dette stå i veien for Fremskrittspartiets støtte til en ny regjering.

— En regjering utgått av de tre partiene vil føre en politikk som er bedre for landet enn den Ap-regjeringen fører. Da vil vi også gi vår støtte til den regjeringen, sier Hagen, som påpeker at samarbeidspartiene nå velger å støtte en sosialistisk kandidat til vervet som stortingspresident.

Han er også kritisk til at Frp ikke får se regjeringserklæringen før noen av de andre partiene på Stortinget; SV, SP og Ap.

Det er allerede blitt murret internt i Frp om den nye regjeringens holdning til partiet, og Hagen tror ikke partikollegene vil se med blide øyne på det som nå har skjedd.

— Jeg går ut ifra at dette vi utløse et allment raseri i partiet, sier Hagen.