Strømforbruket i Gores 929 kvadratmeter store palass i Nashville er skyhøyt, og den tidligere visepresidenten eier i tillegg boliger i Carthage og Washington.

Tennessee Center for Policy Research har kikket nærmere på Gores strømforbruk, og anklager ham på bakgrunn av dette for hykleri i klimadebatten.

– Vi ville sjekke om det var samsvar mellom liv og lære, sier tenketankens leder Drew Johnson.

LESERNE DISKUTERER: Si din mening om klimaspørsmålet her

Oppvarmet basseng Mens gjennomsnittshusholdningen i Nashville bruker 15.600 kilowattimer i året, bruke Gore-familien nærmere 221.000 kilowattimer i fjor, hevder den konservative tenketanken.

Johnson stiller spørsmål ved om klimaendringene er menneskeskapte, og anklager visepresidenten for å drive skremselspropaganda i den Oscar-belønnede dokumentarfilmen «En ubehagelig sannhet».

– Rent generelt vil jeg applaudere Gores forsøk på å redusere energiforbruket, men om han vil være talsmann må han også være villig til å ofre noe selv, mener Johnson som viser til at Gore lett kunne ha greid seg uten både oppvarmet svømmebasseng, opplyst oppkjørsel og elektrisk port.

– Når han ikke gjør nok i sitt eget hjem, kan han heller ikke reise rundt og be andre om å redusere energiforbruket, sier Johnson.

Kjøper klimakvoter En talskvinne for Al Gore mener den konservative tenketanken skyter langt over mål, og viser til at Gore siden november har kjøpt klimakvoter for å veie opp for sitt eget elektrisitetsforbruk.

Ifølge Kalee Kreider gir nå Gore 2600 kroner i måneden til fornybare energikilder, og han er også i ferd med å installere solpaneler på sitt eget store hus.

Kreider mener derfor at Johnsons kritikk er urettferdig og et forsøk på å sverte Gores miljøinnsats.

– Når folk ikke liker budskapet, i dette tilfellet er at den globale oppvarmingen er et faktum, så er det beleilig å angripe budbringeren, sier Kreider.

FILMWEB