TRULS SYNNESTVEDT

truls.synnestvedt@bergens-tidende.no

London

Englands omstridte kaptein og spiss, Alan Shearer, er i søkelyset igjen, etter landslagets fatale innsats mot Polen onsdag. Stadig flere vil ha Robbie Fowler inn i spissrollen på landslaget. Landslagstrener Kevin Keegan fikk massiv kritikk for å tviholde på Shearer som spiss foran kvalifiseringskampen mot Luxembourg sist lørdag. «Denne mannen er ikke god nok til å lede vårt landslag,» skrev The Mirror om Shearer. Newcastle-spillerens hat trick mot Luxembourg la en midlertidig demper på kritikken. Nå er rabalderet i gang igjen.

Times vil ha Fowler The Mirror fører an i felttoget mot Shearer. Avisen merket seg at spissen ikke hadde et eneste skudd mot mål i løpet av Polen-kampen, og at han mistet ballen hele 19 ganger. The Times strør mer salt i såret. Avisen utnevner Robbie Fowler til den nye spissen og mer enn antyder at Fowler bør ta over Shearers rolle jo før jo heller. Shearers løfte foran Polen-kampen, at han skulle score, blir det hånflirt av. Men Shearer er ikke alene om å måtte ta imot sure kommentarer etter kampen. Steve McManaman, for eksempel, får i The Sun klar beskjed om at hans landslagskarriere er over. Det får ikke hjelpe at han spiller på Real Madrid. Noe stort mer ineffektivt har ikke spilt i den engelske landslagsdrakten, får han beskjed om. Verst ut kommer imidlertid David Batty. Han omtales i engelske aviser nærmest som en landsforræder og en sviker etter det røde kortet han pådro seg ti minutter før full tid. Hele fire utvisninger er det blitt på det engelske landslaget i løpet av de siste 15 månedene. Det skal være like mange som i hele den foregående 120-årsperioden!

Må ha svenskehjelp Det er en mager trøst at England ble snytt for to straffespark. Nå er det bare svensk «veldedighet» som kan redde Englands frynsete fotballære, skriver avisene. -— Hvor i himmelens navn går engelsk fotball videre herfra? spør The Sun. Den eneste av de engelske spillerne som kom fra Polen-kampen med æren fullstendig intakt, var Arsenal-stopperen Tony Adams. Alle avisene var enige om at han var «man of the match». For landslagstrener Kevin Keegan ble kampresultatet et mareritt. Men han tok det til etterretning med et tappert smil. Keegan sier at han vil ta turen til Stockholm 9. oktober, for å se kampen mellom Sverige og Polen. Vinner Sverige får England spille kvalifisering om EM-plass. -- Sverige er livbøyen vår, sier Keegan.