ARVID BERENTSEN

Den tidligere leietakeren fortalte retten om sine bevegelser og observasjoner kvelden før og natten mens drapene ble begått. Etter at han kom hjem fra en spasertur tidlig i kveldingen og inntil han dro på jobb rundt klokken 05.30 om morgenen pinseaften, var han i boligen han leide på gården i utkanten av Sørumsand.

Hørte ikke hundene

Kvelden før drapene på Anne Orderud Paust (47), Marie Orderud (84) og Kristian Orderud (80) skjedde i kårboligen, merket leieboeren seg at verken de to hundene til Per og Veronica eller bilen deres var på gården. 46-åringen, som nå er bosatt i Halden, sa på forespørsel fra aktor, statsadvokat Olav Helge Thue, at han ville merket det hvis hundene kom hjem, fordi særlig den yngste av dem alltid bjeffet høyt og var bråkete etter turer de hadde vært på.

Også da 46-åringen satte kursen for sin daværende arbeidsplass på Lillestrøm ved 05.30-tiden om morgenen pinseaften 1999 merket han seg, ifølge egen forklaring, at verken bilen eller hundene til orderudparet var der de pleide være.

Den 17. dagen av trippeldrapssaken i Frogner grendehus fortsetter nå med forklaringen fra en mangeårig kamerat av Lars Grønnerød (43). Akkurat nå forklarer han seg om forholdet mellom Lars Grønnerød og hans eks-kjæreste Kristin Kirkemo Haukeland (28), og om hvem som styrte og hadde kontroll i dette forholdet.