Fredag ble den drepte Hans Rickard Strømners ekskjæreste (21) og hennes venninne (22) pågrepet.

— Jeg kan bekrefte at vi har fått en tilståelse fra avdødes ekskjæreste, men detaljer om hva hun har forklart, ønsker jeg ikke å gi av hensyn til etterforskningen, sier leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Aftenposten.

Hun sier at ingen flere er pågrepet og at det ikke er flere mistenkte i saken nå. Rohde vil ikke nå si hvor eller hvordan drapet skjedde. I tillegg til 21-åringen ble en venninne på 22 år pågrepet og siktet fredag. 22-åringen har bodd i samme leilighet som Strømners ekskjæreste.

Saken er ikke ferdig etterforsket, og politiet vil trolig ikke gå ute med opplysninger som medsiktede eller andre kan påvirkes av. Etterforskerne arbeider nå for å klarlegge om ekskjæresten har vært alene om handlingen.

Nekter straffskyld

— Hun erkjenner drapshandlingen og de faktiske forhold rundt drapet, men nekter straffskyld, sier 21-åringens advokat Ole Petter Drevland til Aftenposten.

Han vil ikke gå i detaljer rundt drapet, og vil heller ikke si noe om 21-åringens mulige motiv.

— Det kan jeg ikke si noe om nå av hensyn til etterforskningen, sier Drevland.

Drevland befinner seg i utlandet, og advokat Karoline Bekkoset har bistått den siktede under avhør.

Tilsto fra start

Avhørene av 21-åringen hos Kripos startet klokken 11 lørdag formiddag, og fortsatte til klokken 16.30 på ettermiddagen.

— Hun tilsto forsettligt drap helt fra starten av avhøret, og ønsket dette selv, sier advokat Karoline Bekkoset.

Bekkoset forteller at avhørene pågikk i rolige former, men vil ikke si noe om de detaljer som kom frem.

— Politiet begjærer varetektsfengsling mandag, noe hun har gitt sitt samtykke til, sier Bekkoset.

Avhørene av 21-åringen vil fortsette mandag.

Nye avhør av venninnen

Den 22 år gamle venninnen ble ikke avhørt lørdag slik det var planlagt. Det opplyser hennes advokat, Bendict de Vibe til ap.no.

— Hun sitter fortsatt fengslet, og vil trolig bli avhørt videre på mandag, sier de Vibe.

Ifølge vg.no konkluderer den foreløpige obduksjonsrapporten med at drapsofferet var påført en rekke stikk eller hugg med et kraftig våpen.

Drapet skal ifølge VGs kilder ha preget av å kunne være utført i affekt, og viser til at drapsvåpenet har etterlatt spor i bein og knokler.

Disse opplysningene samt tilståelsen, men nekt av straffskyld kan tyde på at den siktede vil påberope seg nødvergeparagrafen i denne saken.

Siktet fredag

Hans Rickard Strømner (23) ble funnet drept ved Klemetsrud i Oslo 13. oktober. Fredag pågrep politiet den 21 år gamle ekskjæresten og ekssamboeren til den drepte, og venninnen hennes (22) og siktet dem for drapet.

De to ble pågrepet på to ulike adresser, hos familiemedlemmer.

Begge er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap, men politiet ønsker ikke å si noe detaljert om grunnlaget for pågripelsene. De to er ikke kjent av politiet fra tidligere.

— Grunnlaget for pågripelsene kan vi ikke komme inn på i detaljer, men det er taktisk og teknisk etterforskning i disse dagene som har ledet hen til skjellig grunn til mistanke, sier Rohde, som er sjef for Oslo-politiets seksjon for vold og sedelighet.

De to venninnene bor i dag på samme adresse, i den samme boligen i Østmarka som Strømner delte med kjæresten da han forsvant.