• Jeg er helt sikker på at eks-mannen min står bak dette, ropte den 35 år gamle kvinnen etter bileksplosjonen i Drammen torsdag morgen, ifølge vitnet Monika Hedemark.

En polititeori er at bruddet mellom kvinnen og den 40 år gamle mannen var foranledningen til at han skal ha plantet en bilbombe. Ekteskapet mellom de to skal ha vært turbulent i flere år, og tok endelig slutt for noen måneder siden. Eks-mannen ble torsdag siktet for forsøk på forsettlig drap.

Den 35 år gamle kvinnen som ble skadd, skal ha overnattet hos sin nye kjæreste natt til torsdag. Brødrene til offeret sier til VG at den siktede hadde vært FN-soldat i Libanon og ifølge søsteren blitt "skadd" av opplevelsen. 40-åringen jobber nå som elektroingeniør i et større statlig selskap.

Ramponert

Kvinnens bil var fullstendig ramponert etter eksplosjonen, og flere andre biler ble skadd. I den kraftige eksplosjonen ble deler fra bilene slynget opp på balkongene i den nærmeste boligblokka.

Den 35 år gamle kvinnen var på vei til bilen sin da den eksploderte. Det er uklart om eksplosjonen skjedde i eller ved siden av bilen, og om det ble brukt sprengstoff. Politiet startet straks å etterforske saken som en kriminalsak.

Etter få timer ble kvinnens fraseparerte mann siktet i saken, og cirka klokka 14.30 ble mannen pågrepet på Drammen stasjon, på vei ut av toget. Han er siktet for forsøk på forsettlig drap.

— Uforstående

Eks-mannen stiller seg uforstående til siktelsen. - Min klient nekter for å ha noe med dette å gjøre. Han stiller seg uforstående til siktelsen og aviser denne, sier mannens forsvarer Frode Sulland til NTB.

Ifølge Sulland er mannen forferdet over det som er skjedd med hans tidligere kone. Mannen blir fredag trolig framstilt for varetektsfengsling.

Mannen skal tidligere flere ganger ha truet sin fraseparerte kone med vold. Høsten 1999 ila politiet mannen besøksforbud på grunn av truslene, men forbudet ble senere opphevet i retten.

(NTB)