Etter NOKAS-ranet fant etterforskere Halimis DNA-profil på en flasketut. Vannflasken ble funnet i lastebilen som ble brukt til å sperre Stavanger-politiets utkjøring ransdagen.

Dette beviset er et av de viktigste aktoratet har mot 26-åringen. Statsadvokat Tor Christian Carlsen ba Halimi om å forklare seg om dette i ettermiddag.

Halimi svarte:

— Jeg har egentlig ikke noen forklaring. Dette må ha skjedd på vei til garasjen eller mens jeg har jobbet i garasjen. Jeg vet ikke helt, men jeg har drukket endel vann i garasjen.

Garasjen det er snakk om, ble brukt til å skjule stjålne biler. Lastebilen og en av NOKAS-ransbilene, en Range Rover, sto parkert i denne garasjen før ranet.

— Jeg er glad i vann og drikker endel, både Imsdal og Farris, sa Halimi videre.

— Hadde du et lager i garasjen, da, siden du drikker endel vann, ville Carlsen vite.

— Jeg har hatt endel Imsdal med meg i garasjen, jeg har jo vært der noen timer, sa Halimi - som med det prøvde å overbevise dommerne om at DNA-profilen ble avsatt i Oslo før NOKAS-ranet - og ikke i Stavanger under ranet.

Ridvan Halimi nekter for å ha vært med på NOKAS-ranet, men innrømmer at han stjal og leverte to biler og en lastebil til David Toska før ranet.

FORKLARTE SEG: Ridvan Halimi (t.v.).
SCANPIX