Det var mandag morgen at en 35 år gammel høygravid kvinne og en syv år gammel jente ble funnet drept i et bolighus i Overhalla i Nord-Trøndelag. Kort tid etter ble det satt i gang en omfattende leteaksjon etter 26-åringen.

Bussjåfør Arve Strand hevder den angivelige drapsmannen fra Overhalla kom på bussen hans rundt 7.10 mandag morgen.

– Han betalte og satt seg ned, sier Strand.

Først en drøy time etter at mannen gikk av bussen ved Namsos kirke rundt 7.45 gikk drapsalarmen. Bussjåføren hevder det var den antatte gjerningsmannen som gikk om bord i bussen hans på Skogmo, der dobbeltdrapet fant sted.

— Jeg forsto med en gang at det kunne være den mulige drapsmannen jeg hadde plukket opp på Skogmo. Da jeg varslet politiet om dette, og fikk se bilde av mannen, kunne jeg bekrefte at han satt på med meg til Namsos, sier Arve Strand til Namdalsavisa.

Høygravid med tvillinger

Asylsøkerens ekskone (35) var høygravid med tvillinger da hun ble drept.

— Jeg merket ikke noe uvanlig med mannen, og jeg oppfattet han som rolig og vanlig. Utad var han ikke synlig stresset, sier Strand.

En gang mellom søndag kveld og mandag morgen skal 26-åringen ha drept sin høygravide ekskone med kniv eller hammer før han stakk fra åstedet, mener politiet.

Kvinnens sju år gamle niese led samme skjebne.

— Jeg har aldri vært i nærheten av en så brutal og voldelig sak som dette, sier lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen, til NRK.

Tiårig nøkkelvitne

35-åringens ti år gamle datter er et svært viktig vitne for politiet. Hun ble også utsatt for vold, men berget livet og fikk meldt fra om at noe alvorlig hadde skjedd i det hvite huset på det lille tettstedet Skogmo i Overhalla.

— Hun fortalte hva hun var blitt utsatt for. Det ga grunnlag for jakten på den mannen vi mistenker for drapet, sier lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen.

Tiåringen ble mandag kveld tatt hånd om av helsepersonell og var i en slik tilstand at politiet ikke ville utsette henne for et dommeravhør.

Trusler og frykt

Den antatte gjerningsmannen og den 35 år gamle kvinnen skal ha vært gift i svært kort tid, rundt to-tre måneder, før ekteskapet gikk i oppløsning tidligere i år.

— Han bodde i huset hennes fram til januar. Da flyttet han ut etter husbråk, forteller Signe Nordahl til NTB. Hun var kvinnens nabo og tidligere arbeidsgiver.

35-åringen skal ha vært redd for mannen og skal ha anmeldt ham for tyveri, ifølge TV 2. Han skal ha kommet med trusler mot henne, ifølge NRK.

– Tung dag

– Det har vært en tung dag som har preget Overhalla-samfunnet sterkt, sier ordfører Jostein Hildrum (Sp) til NTB. Kommunen opprettet mandag ett kriseteam, som tok vare på de pårørende utover dagen.

Onsdag holder Overhalla barne- og ungdomsskole minnestund for den sju år gamle jenta som ble drept. Hun var elev ved skolen, sammen med sin ti år gamle kusine.

Befolkningen i Overhalla i Namdal i Nord-Trøndelag er på omkring 3.500 personer.

– Vi er sjokkert over at noe slikt kan skje i stille og rolige Overhalla. Det har aldri skjedd noe slikt før. Vi låser ikke dørene våre om natta en gang, sier Elsa Heilong ved Overhalla hotell til adressa.no.

Vanskelig på skolen

Drapene førte til en meget vanskelig dag på barne- og ungdomsskolen.

– Lærerne fikk beskjed av politiet om at de ikke fikk lov å gi noe informasjon til elevene før pressekonferansen klokka 14, opplyser assisterende rektor Louise Weider til NTB.

Men tidlig på formiddagen begynte rykter å gå på skolen. Enkelte foreldre kom og hentet sine barn hjem. På barneskolen gikk skoledagen sin vante gang, men på ungdomsskolen fikk elever informasjon via mobiltelefoner.

– Vi var avskåret fra å gi elevene informasjon. Det var problematisk, men som voksne måtte vi høre på ungene. Ingen hadde forbudt barna å snakke, sier Louise Weider.

Hans Jørgen Grannes