• Richard Ringheim fikk en gylden sjanse av politiet. Derfor var ikke dette særlig lurt, sukker advokat Roar Vegsund

Han har den etter hvert så krevende oppgaven med å være forsvarer for Richard Ringheim.

— Jeg fikk kontakt med Ringheim i går kveld. Jeg fortalte ham at aksjonen han hadde satt i gang ikke var særlig heldig. Han ga også selv uttrykk for at han var lei seg. Jeg tror ikke han skjønte følgene av sine handlinger, sier Vegsund.

I sommer fikk han til en dialog mellom Ringheim og politiet. Planen var å møte i retten til såkalt tilståelsesdom for de gamle forholdene.

Den kan Ringheim trolig se langt etter som følge av gårsdagens svært alvorlige krumspring.

— Jeg tror at alle er enige om at Ringheim nå trenger hjelp, og at det beste for ham er å melde seg for politiet, sier Vegsund.

Det har også Ringheim et ønske om. Problemet er bare at han skyr varetektsfengsling som pesten. Dermed blir det trolig ikke noe avhør før politiet pågriper 19-åringen.

Og den jakten kommer politiet til å starte.

— Vi vil diskutere med kollegene i Haugesund i dag om det skal settes ut en pågripelsesordre på ham. Aksjonen han utløste er svært alvorlig, sier konstituert politimester Leif Ole Toppnes i Rogaland politidistrikt til BT.

Han utelukker ikke at politiet kommer til å kreve erstatning fra Ringheim.

— En så omfattende redningsaksjon er kostbar. Det dreier seg om sekssifrede beløp, sier Toppnes, som ikke kan huske at distriktet har vært involvert i en så omfattende falsk redningsaksjon.