Da Torny Aarbakke skulle jogge i Hordnesskogen ved Stend utenfor Bergen onsdag morgen, fikk hun hakeslepp.

Noen har kastet seg et helt lass med gamle sofaer, lenestoler og bilmotordeler.

— Det var et veldig trist syn. Det er ren miljøkriminalitet, og det kan ikke være noen misforståelse. Rett ved siden av er det skilt om turområde, sier Aarbakke.

At forbrenningsanlegget i Rådalen ligger i nærheten, gjør ikke saken bedre.

LES OGSÅ: Her er siste hilsen til naboene

LES OGSÅ: Hei, denne glemte denne

Ikke første gang

I mai fjor gjorde en turgåer et liknende funn på stedet: Midt i naturskjønne omgivelser fant hun blant annet en rusten bakaksling med dobbelthjul, en sykkel, en parabolantenne, bilseter og flere svarte bossekker.

Den gang sa driftssjef i samferdselsetaten i Bergen kommune Atle Kleppe at det ikke første gang de opplever at folk kaster fra seg avfall i Hordnesskogen.— Jeg skjønner ikke hva de tenker med. Det er bare enkelte som dumper boss der de finner det for godt, sa han til bt.no.

Rydder opp torsdag

Også denne gangen reagerer Kleppe sterkt. Han vil sende folk til stedet allerede torsdag morgen.

— Finner vi ut hvem det er, kan jeg love deg at det blir politianmeldelse. Vi har klart å finne synderne i enkelte tilfeller. En person fikk 10.000 kroner i bot, sier han.

Den regningen gikk til en beboer på Møhlenpris som satte fra seg tingene på gaten da han skulle flytte.

— Det er alltid et eller annet som gjør at vi kan finne ut hvem som står bak, advarer han.

Finner vi ut hvem det er, kan jeg love deg at det blir politianmeldelse. Vi har klart å finne synderne i enkelte tilfeller. Atle Kleppe i Bergen kommune

Populært område

Hordnesskogen er et friluftsområde og hører derfor ikke inn under Kleppes avdeling i kommunen, men de vil likevel ta affære og hjelpe grunneierne.

Det er tre populære turløyper i området, fra fire til åtte kilometers lengde (se den lengste løypen). Alle starter ved parkeringsplassen der bosset er dumpet.

Aarbakke mener at det kan være restene av et dødsbo som nå skjemmer turterrenget.

— Det var ikke moderne møbler, men gamle sofaer, lenestoler og rustne bilmotorer. Det så ut som det var oppsamlet, trolig et dødsbo, eller at noen hadde ryddet opp i et gammelt hus, sier hun.

Driftssjef Kleppe sier de har opplevd at firmaer har fått betalt for å kjøre til Lønningen, men har endt opp med å dumpe bosset andre steder.

Vet du noe? Tips oss med SMS/SMS til 2211, eller skriv e-post