Rune Christophersen og Hallgeir Oftedal

Under avslutningen av forklaringen svarte Thendrup at han vil ta betenkningstid på om han kan komme til å svare senere på hvem drapsmannen er. Det skjedde under aktor eksaminasjon.

Aktor: — Jeg spør alle her om de har noe imot at det blir opplyst hvem som skjøt Klungland. Hvis alle har forklart seg og ingen har noe imot at det blir opplyst, vil du da gi en tilleggsforklaring senere og si hvem som skjøt?

Thendrup: - Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på.

Aktor: - Ja, men jeg kunne godt tenke meg å ha et svar.

Thendrup: - Det som er saken er at jeg har en familie som jeg er veldig glad i, og som jeg allerede har sviktet. Og på grunn av represalier er jeg redd for å svare.

Dommeren: - Men hvis alle svarer at de ikke har noe imot det, vil du da opplyse hvem som skjøt?

Thenderup: - Jeg skjønner jo at alle sier det er greit. Men nå skal jeg sone en veldig lang fengselsstraff, og jeg er ikke sikker på at de vil ha samme oppfatning i fengselet.

Dommeren: - Jeg skjønner hva du mener.

Aktor: - Så det betyr at svaret er nei?

Thendrup: - Jeg må ta betenkningstid.

På slutten av avhøret gikk den andre juridiske dommeren Thor Henning Auestad en ny rundgang med Thendrup. Auestad har bare unntaktsvis stilt spørsmål hittil, men i formiddag var dommeren svært interessert i Thendrups straffskyld. Da rettssaken åpnet erkjente Johnny Thendrup delvis straffskyld etter tiltalen. Han er tiltalt for grovt ran med døden til følge.

Dommer Auestad: - Hva er du skyldig i?

Thendrup: - Grovt ran.

Dommeren: Hva er du ikke straffskyldig for?

Thendrup: - Dødsfølgen.

Dommeren: - Hvorfor?

Thendrup: - Jeg var på plassen men det var ikke jeg som skjøt.

Deretter fikk han spørsmål om det var Toska som skjøt.

Thendrup svarte uklart og antydet at han ikke kunne forstå at det kunne bli en dødsfølge av ranet.

Dommer Auestad: - Du åpnet ild mot politiet.

Thendrup: - Det var ikke en bevisst handling. Jeg følte meg helt skrudd i hodet. jeg skjøt for å skremme, ikke for å skade.

Deretter ba Toskas forsvarer ordet for å oppklare hva Thendrup mente om Toskas og skuddene mot kommandobilen og Arne Sigve Klungland.

Thendrup: - Det var ikke Toska som skjøt.

Tre mulige drapsmenn gjenstår.