Under aktor Svein Holdens innledningsforedrag i terrorrettssaken ble lydklippet der Tårnes snakker med politiet avspilt for første gang, skriver Adresseavisen.

Renate Tårnes (22), som er fra Bjugn i Trøndelag, ble først vitne til at Breivik skjøt og drepte kjæresten Snorre Haller (30), utenfor bygget. Så rettet han rolig våpenet mot henne og skjøt flere skudd. Tårnes flyktet inn i Kafébygget hvor hun fikk kontakt med Søndre Buskerud politidistrikt.

— Det er full panikk her. Han er inne», sier hun blant annet.

FÅ OVERSIKT: Rettssaken minutt for minutt

Hørte 50 skudd

På opptaket høres et skrik. På dette tidspunktet høres også lyden av Behring Breiviks våpen for første gang i samtalen. Først kommer noen spredte skudd, deretter følger mange i rask takt. Mer enn 50 skudd høres i samtalen som varer i overkant av tre minutter.

Anders Behring Breivik satt tilsynelatende upåvirket i retten mens han hørte på skuddene han selv brukte for å drepe AUFerne i kafébygget.Også Tårnes fikk med seg opptaket fra opptaket fra rettssalen på Kalvskinnet i Trondheim, hvor saken blir overført.

«Spesielt og tungt»

— Det er spesielt og tungt å bli satt tilbake til situasjonen man var i på Utøya, det gjelder for alle som var der og hørte det i dag. Lydopptaket er veldig brutalt og ærlig, man hører veldig godt hvordan situasjonen var utpå der. Og det var grusomt, sier hun til Adresseavisen.

Tårnes skal vitne senere under rettssaken, og ønsker derfor ikke å utdype mer om hva hun tenkte da hun gjemte seg. I retten i dag ble kun deler av den femten minutter lange lydloggen avspilt.