— Det skjedde spontant, så jeg aner ikke. Noen har antydet overfor meg at det kan være snakk om en drittpakke eller en felle, sier Hoksrud til NTB.

Han vil ikke spekulere om hvem som eventuelt kan stå bak og som ønsker ham ondt.

Hoksrud oppholdt seg torsdag på hjemstedet Langesund i Telemark, der han hadde lange samtaler med sine nærmeste familie.

— Dette er en tung dag og en stor belastning, ikke minst fordi jeg har to små barn. Jeg kan ikke annet enn å beklage av hele mitt hjerte. Dette skulle jeg ikke gjort. Jeg trekker meg derfor fra alle partiverv, sier Hoksrud.

Inn til avhør

Han er kontaktet av politiet i Telemark og er klar over at de vil granske det ulovlige sexkjøpet i Latvia. Det er foreløpig ikke fastsatt noe tidspunkt for en nærmere forklaring fra hans side.

— Det som varmer midt oppe i alt dette, er at jeg har fått massevis av støtteerklæringer på Facebook og Twitter og på andre måter, sier Hoksrud.

Telemarkspolitikeren ble valgt inn på Stortinget i 2005. Han er andre nestleder i transportkomiteen og samferdselspolitisk talsmann for Frp. Han er også partiets innpisker, en viktig funksjon ved voteringer i store og små saker.

Stortinget

Plassen på Stortinget mister han ikke, men det er opp til Frps stortingsgruppe å bestemme hva slags funksjon kan skal ha i komiteen framover: fortsette som i dag, eller ha en mer tilbaketrukket og mindre profilert rolle.

— Det er litt tidlig å si hvordan det kommer til å være på Stortinget. Uansett hva følgene blir, så har jeg fått en skikkelig lærepenge. Men jeg håper jeg kommer meg gjennom dette, både privat og i min jobb som politiker, sier Hoksrud.

Han vil ikke fortelle så mye som samtalene i familien ut over at de «er gått bra» og at han vil bruke tiden nå sammen med sine nærmeste.