Førstelagmann Odd Jarl Pedersen spurte tirsdag ut Veronica Orderud om tvisten om Orderud gård. Hun fortalte om den sivile rettssaken som hadde vært mellom Per og Kristian Orderud.

Odd Jarl Pedersen spurte da om det handlet om penger eller om det handlet om hvem som skulle være eier av Orderud gård.

— Hvis jeg skal si hva jeg oppriktig mener, så tror jeg det handlet om stolthet, om hvem som skulle bestemme og trekke opp linjene, sa Veronica Orderud.

Hun sa videre at hun tror det var vanskelig for Kristian Orderud å "slippe tømmene" og overføre gården til neste generasjon.

- Hun holdt pistolen som de gjør på TV

Etterpå fortalte Veronica Orderud gråtkvalt retten om hvor redd hun var da hun opplevde at Kristin Kirkemo Haukeland hadde siktet på henne med en pistol i juleselskapet i 1998.

— Hun sa at det var en ekte pistol. Jeg trodde ikke på henne med en gang. Jeg sa i hvert fall at dersom den er ekte, kan du ikke ha den i huset. Så ble det en krangel, forklarte Veronica Orderud.

Hun fortalte at søsteren var ute av seg fordi hun ikke fikk være sammen med sønnen sin på julaften, og at hun plutselig pekte på Veronica Orderud med pistolen.

— Jeg opplevde det som om hun siktet på meg med den. Hun holdt den sånn, sa Veronica Orderud og viste med hendene.

— Akkurat som man gjør på TV, la hun til.

Hun fortalte at pistolen var rettet rett mot kroppen hennes. Så gikk skuddet plutselig av. Da Veronica Orderud kom til dette, brast stemmen og hun måtte tørke tårer.

— Først var jeg så redd, for det smalt så høyt. Jeg så nedover meg selv og tenkte at det er jo ikke noe blod, så da kan jeg jo ikke være skutt. Så løp jeg ut i fjøset til Per, forklarte Veronica Orderud.

(NTB)