I en kronikk i onsdagens Aftenposten tar tidligere Frp-formann Carl I. Hagen et kraftig oppgjør med sin egen ekssvigersønn, Lise Lindalen, som sto frem som transperson i programmet «Jentene på Toten», som ble vist på NRK2 i vår.

Ifølge Hagen fortalte ikke Lindalen kjæresten sin (Hagens datter) at han var transvestitt før hun var gravid med deres siste barn. Hagen hevder også at Lindalen ikke tar hensyn til barnas ønske om at han skal kle seg i herreklær når han er sammen med dem, slik han gjør på jobb.

Jeg kan ikke se for meg at Oslo er interessert i at en mann med slike meninger skal bli ordfører. Lise Lindalen

— Jeg er klar over at dette (kronikken) fører til økt oppmerksomhet om vår sak, men både datteren min og barnebarna synes dette er riktig fordi vi ønsker å si at transpersoner har en plikt til å sette barns behov foran sine egne. Det gjelder både min ekssvigersønn, og alle andre som er i samme situasjon.

Hagen mener NRK og Lindalen har villedet seerne ved at serien fremstiller transene som noen stakkarslige personer som vi skal synes synd på.

Bidrar til et mer lukket samfunn Hagens ekssvigersønn sier til Aftenposten.no at de ikke har noen form for kontakt, og at personangrepet kom uten forvarsel.

— Det er ufint av Carl I. Hagen å skrive dette om meg. Han fremstår som en gammel, gretten mann som ønsker økt oppmerksomhet rundt sin person, sier Lindalen.

Lindalen skjønner ikke hva Hagen vil oppnå med angrepet, og mener han gjennom kronikken oppfordrer transpersoner og andre minoritetsgrupper til å holde seg «inne i skapet». Denne belastningen kommer på toppen av at mange i denne gruppen allerede har fortrengt legningen sin i mange år.

— Det er ingen som vil komme ut av skapet når man nå ser hva det kan føre til. Som politiker bør Hagen ta til orde for et mer åpent samfunn, men han velger å gjøre det motsatte, sier Lindalen.

— Jeg kan ikke se for meg at Oslo er interessert i at en mann med slike meninger skal bli ordfører, legger hun til.

- Angrer du på at du stilte opp i NRK?

— Nei. Dette angrepet viser nettopp hvor viktig det er at vi stiller opp og tar debatten.

Les hele kronikken her: Transene inn i samfunnet!

Kritisk til Aftenposten Lindalen sier hun er forbauset over at Aftenposten valgte å trykke kronikken, og viser spesielt til at barn er involvert.

— Hadde dette kommet fra en «vanlig» person er jeg sikker på at dere ikke hadde trykket det, sier hun.

Lindalen sier at hun takler kritikken, men mener at for mange andre kunne denne type offentlig kritikk fått alvorlige følger.