— Politiet kom og spurte meg om kafeen var nyvasket etter innbruddet. Jeg måtte bare le da jeg hørte hva mennene hadde sagt. Jeg aner ikke hvem de er, og jeg vasker kafeen selv, jeg, sier Janice Torheim, innehaver av Janice Kafé i Ålvik, som ble utsatt for innbrudd natt til i går.

En spilleautomat var knust og tømt, to andre spille automater var forsøkt åpnet. I tillegg hadde gjerningsmennene forsøkt å ta seg inn i en matvarebutikk i underetasjen. Det er uvisst hvor mange penger innbruddstyvene fikk med seg fra spilleautomaten.

- Avtale om svart arbeid

På grunn av vitneobservasjoner mener politiet at det er tre menn som står bak innbruddet. To av dem ble pågrepet noen timer seinere, og mennene, som begge er i 20-årene, ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i går.

— Døren hadde tydelige tegn på at den var brutt opp. Likevel sier de at de hadde en avtale om å vaske kafeen. Grunnen til at de kom midt på natten, skal ifølge politiforklaringen være at de hadde avtale om å gjøre jobben svart. Begge sa i avhør at svart arbeid er lov i Norge, sier aktor Rudolf Christoffersen.

Asylsøkere

Mennene har bostedsadresse Oslo, men ingen av dem snakker norsk. De er begge asylsøkere som har fått avslag på søknadene sine om oppholdstillatelse her i landet. De har anket avgjørelsen, og er i Norge mens de venter på svaret.

Christoffersen er derfor svært oppgitt over at dommeren valgte å løslate de to. Retten mente det var skjellig grunn til mistanke, men dommeren konkluderte med at det var greit å løslate de to mot at de melder seg til politiet.

— Vi har påkjært avgjørelsen, men mennene er på frifot akkurat nå. Vi mener det er stor fare for at de rømmer landet og unndrar seg straff før påkjæringen tas opp i lagmannsretten, sier Christoffersen.

Han kan ikke forstå at politiet ikke fikk medhold i saken.

— Tyvene er observert av vitner, og de har erkjent at de var der inne. Da kan jeg ikke forstå hvorfor de ble løslatt, sier Christoffersen.