Dagens hendelse i København, der tre politifolk er såret og en drept, ble bare en bekreftelse for Storhaug. Det er blitt for farlig å delta i åpne, forhåndsannonserte debattmøter når man har uttalt seg kritisk mot islam.

— Jeg skal til Bergen i begynnelsen av juni, i en åpen debatt om islam og homofobi. Der er også Christian Tybring-Gjedde (Frp-politiker, journ. anm.) invitert, og jeg har sagt til ham tidligere at ingen av oss kan gå inn der uten politibeskyttelse, slik situasjonen er nå, sier Storhaug.

- Dette vil forandre mye

Skytehendelsen i København lørdag ettermiddag, skjedde på et debattmøtet «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed» på kulturhuset «Krudttønden» på Østerbro. Til stede var den svenske tegneren Lars Vilks, kjent for å ha tegnet Muhammed-karikaturer. Han søkte tilflukt på et kjølerom mens skytingen pågikk, og kom uskadd fra episoden. Dansk politi mener formålet med skytingen var å drepe tegneren.

Vilks har levd med skjerpet sikkerhet etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris 7. januar. På arrangementet i Østerbro i dag var det bevæpnet politi til stede.— Det ser også ut til å ha hindret gjerningsmennene i å komme inn til deltakerne på møtet, sier Storhaug, som mener hendelsen er historisk, i negativ forstand.

— Det er første gang et debattmøte er utsatt for det som ser ut til å være et terrorangrep. Og det vil forandre mye både i Norge og Europa på hva du kan arrangere uten politioppbud. Det er forferdelig alvorlig.

Er redd

Storhaug vil ikke lenger ta risiko for å delta i samfunnsdebatten.

— Jeg har brukt mine ni liv, og er ikke interessert i å finne ut om jeg har ett til, sier Storhaug.

— Gjør dagens hendelse i Danmark deg redd?

— Ja. Jeg har vært opptatt av å ikke formidle frykt gjennom alle årene jeg har vært aktiv i samfunnsdebatten. Jeg har fått spørsmål fra journalister om jeg er redd hele tiden, og alltid sagt nei. Men det er ikke situasjonen lenger. Man må være realist, sier hun.