I gårsdagens Dagbladet gikk Inga Marte Thorkildsen (26) og Ine Marie Eriksen (26) sterkt ut mot gubbe-veldet på Stortinget. De to er enige om at den eldre garden bruker mange hersketeknikker som gjør det vanskelig å være ung på Tinget.

I dag slår gubbene tilbake.

— Man kan putte på en mynt, og de to lirer av seg dumheter. Ingen brydde seg om det jeg sa de fire første åra jeg var på Stortinget. De jentungene, kan ikke tro de skal komme - uten erfaring og med lite kunnskap - og bli hørt fordi de er jentunger. Hvis de tror det, mangler de en viktig inn-sikt. Man må lære gjennom erfaringer, sier Hagen til Dagbladet.

Inga Marte Thorkildsen karakteriserte Hagen og Høyres Inge Lønning som «syvende far i hu-set», og hevdet at Hagen fikk henne til å føle seg usikker på en ekkel måte. Frp-formannen pare-rer med å befale jentene til å holde tilbake sytingen enda en stund.

— Bli tørre bak ørene før dere klager på at dere ikke blir hørt.

Og fortsetter;

— De burde lære seg noen hersketeknikker med en gang. Politikk dreier seg om makt, og alle po-litikere ønsker å herske. De lider ikke akkurat av sjenanse, så det er rart de føler det sånn, sier Lønning, som ifølge Thorkildsen deler plassen som syvende far i huset med Carl I. Hagen.

FÅR KJEFT: SVs Inga Marte Thorkildsen (bildet) og Høyres Ine Marie Eriksen får kjeft av gubbene på Stortinget. Foto: Scanpix