Mannen i 30-årene skal ha jobbet med bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn, skriver Dagbladet.no.

Politiet rullet opp nettverket etter at en Oslo-mann ble anmeldt i sommer, skriver VG Nett.

– Flere av de siktede har tilstått, opplyser politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

– Jobbet med overgrep En av dem som har kommet med tilståelse, er mannen som jobber i et departement. Mannen ble pågrepet 21. oktober og er siktet for å ha mottatt og distribuert store mengder bilder og film som viser svært grove overgrep mot småbarn.

– Min klient har erkjent de aktuelle forholdene. Han skjønner at han har gjort noe veldig dumt og angrer veldig på det, sier mannens advokat til Dagbladet.no.

Mannen skal ha hatt saker på sitt bord som handler om bekjempelse av overgrep mot barn. Informasjonssjefen i det aktuelle departementet sier at mannen ble suspendert onsdag. Ledelsen i departementet ble informert av politiet om innholdet i siktelsen 5. november, og om pågripelsen en uke tidligere.

Informasjonssjefen sier videre at det ikke er funnet ulovlig materiale på vedkommendes jobb-PC eller på departementets servere.

Landsdekkende Saken omfatter flere politidistrikt over hele landet, fra Tromsø i nord til Aust-Agder i sør.

Politiadvokat Cecilie Schløsser Møller ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt utelukker ikke at flere kan bli trukket inn i etterforskningen.

Så sent som torsdag ble tre menn pågrepet og avhørt. De blir trolig fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Ifølge VG Nett skal en av de andre siktede ha en fremtredende posisjon i en religiøs organisasjon.