• Jeg synes ikke det ble for mye sirkus, sier Oddvar Stenstrøm etter kritikken mot TV2s partilederdebatt.

Den markante programlederen er uenig i kritikken i gårsdagens BT. Der klaget både retorikkekspert Jens Kjeldsen, BTs kommentatorer og partilederne Erna Solberg, Torstein Dahle og Åslaug Haga over at valgkampens avsluttende debatt ble for mye preget av sirkus og underholdning.

— Vi har hatt tre folkemøter helt uten klovner, tegnere, band og alt det NRK har hatt. Nå tok vi inn et par underholdningselementer, deriblant folkene i stampen, som jeg synes fungerte godt. At en debatt blir underholdende er helt nødvendig for at folk skal se på den, særlig en lørdag kveld, sier Stenstrøm.

— Nå hadde NRK en to timers partilederdebatt dagen før. Hvis vi skulle kommet med det samme ville folk syntes det var kjedelig og skrudd av.

- Lite krangling

Stenstrøm avviser også at han skal ha svekket debatten ved å gire opp tempoet.

— Det kan jeg ikke skjønne. Dette er landets mest drevne debattanter og de setter tempoet selv, med hva de sier. Å gi meg æren for hva denne typen debattanter gjør er å tillegge meg for mye makt. Dagfinn og Jens giret hverandre opp, Kristin og Erna også, og Carl Ivar og Kristin sloss jo verbalt! Når vi skal ha en debatt som folk skal se på kan jo ikke jeg be dem stoppe. Men de avbrøt hverandre veldig lite denne gangen, sier Stenstrøm.

Han synes politikerne viste god disiplin.

— Det ble ikke veldig mye krangling. Det er uenighet og de peker på hverandre. Særlig Stoltenberg og Høybråten, men de kom jo med alvorlige beskyldninger mot hverandre! Om de hever stemmen eller ikke spiller ingen rolle for meg, for jeg hører på det som blir sagt, det kan ikke denne retorikkeksperten ha gjort, sier Stenstrøm.

Han synes det blir feil å kritisere valgkampens avsluttende partilederdebatt for å ikke ha brakt noe nytt på banen. Samtidig mener Stenstrøm at det faktisk dukket opp et nytt politisk moment:

— Vi fikk jo den eneste nyheten som er kommet den siste tiden, at man skal øke egenandelene. Og det var ikke Kristin Halvorsen som fikk dette frem - hadde ikke jeg presset Høybråten så hadde det ikke kommet.

«Stoltenberg: J..... bra!»

Til tross for høy temperatur under debatten og noen kritiske kommentarer etter sending, kan Stenstrøm melde om gemyttlig stemning mellom TV 2-folk og politikerne - både på nachspiel og ved frokostbordet søndag.

— Jeg spiste frokost med Jens Stoltenberg, som sa at han også var blitt intervjuet og hadde sagt at det var en j... god debatt - men det er utelatt i BT! For det passet ikke inn i historien deres, sier Stenstrøm..

— Men det er jo ganske vanlig at de som føler de har gjort det dårligst er kritiske til selve programmet, legger han til, med adresse Solberg, Dahle og Haga.