Natt til fredag brant det i Strangebakken på Nøstet i Bergen. Da Brannvesenet fikk melding om brannen, rykket de ut med forsterket bemanning.

— Mye røyk i leiligheten

30 år gamle Silje Egge bor nest øverst i huset det brant i. Tirsdag formiddag var hun tilbake for å hente noen av eiendelene hennes.

— Det er ikke så store skader i leiligheten min, kun litt lukt og litt sot. Det er verre med leilighetene helt nederst, sier Egge.

Hun forteller at hun var en av de siste som kom seg ut av huset.

— Jeg ble vekt av brannvarsleren og av noen som ropte. Det var mye røyk i leiligheten og i gangen. Men jeg husker best lukten, sier hun.

Egge har en venninnne som bor i nærheten og fikk overnatte hos henne i natt.

— Jeg er på vei opp dit nå for å spise litt og så håper jeg at jeg snart får flytte hjem igjen.

Det blå skorsteinshuset ligger midt i et av byens 12 brannsmitteområder. Rundt huset ligger trehusene tett i tett.

— Vi har egne beredskapsplaner for disse områdene og vi er alltid sterkt bemannet i startfasen når vi får melding om brann her, sier Leif Linde, avdelingsleder for operativavdelingen i Bergen brannvesen.

- Et overtent rom

Tirsdag formiddag har Linde vært inne i huset for å se på skadene. Han forteller at det var røykdykkere som reddet huset.

— Røykdykkerne møtte et overtent rom i kjelleren da de kom og fikk slukket brannen raskt. Men så måtte de åpne opp gulvet i leiligheten over for å stoppe branngassen i å spre seg til resten av huset. De reddet huset på denne måten, sier Linde.

Politispesialist, Eirik Myge Daae, var sammen med Linde inne i huset.

— Rommet der brannen startet, er helt utbrent og det krever tekniske undersøkelser for å få avklart brannårsaken, sier Daae.

Han tror ikke beboerne kan flytte inn igjen i dag.

— Flammeskadene er begrenset til dette rommet i kjelleren, men resten av bygget har røyk- og sotskader.

TILBAKE: Her er en av beboerne tilbake for å hente ut eiendeler fra leiligheten sin.
RUNE MEYER BERENTSEN