Like etter klokka 14 onsdag ble det meldt om en arbeidsulykke hos Kværner Verdal. Alle nødenheter rykket ut, og både luftambulanse og et Sea King redningshelikopter ble rekvirert. Luftambulansen landet på stedet klokka 14.30, skriver Trønder-Avisa.

– Tre personer falt 50-60 meter fra en lift, opplyste operasjonsleder Bjørn Haugan ved Nord-Trøndelag politidistrikt kort tid etter at ulykken ble meldt.

Informasjonssjef Tove Strand Trana nedjusterte denne høyden noe i 15-tiden.

– Fallet skjedde trolig fra 35 meters høyde, sier Trana til Trønder-Avisa.

— Falt fra kurv

Trana vil ikke spekulere i hendelsesforløpet. Til NTB sier hun at personene skulle fraktes ut til lekteren de jobbet på, ved hjelp av en kran som løftet kurven de befant seg i over kaikanten og over til lekteren. Det er i forbindelse med dette at ulykken skjedde.

Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at de tre skadde er to nordmenn og en rumensk statsborger. Det ble gitt livreddende behandling på stedet før de tre ble fraktet bort.

De tre ble sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim med helikopter. I en pressemelding klokken 17.30 onsdag opplyser de at en kvinne i 40-årene har pådratt seg meget alvorlige skader i ulykken. Kvinnens tilstand betegnes som ustabil.

To menn er alvorlig skadd. Tilstanden til begge skal være stabil. Den ene mannen er i 40-årene, den andre i 30-årene.

Etterforsker ulykken

Krana som har sviktet er ifølge NRK fra firmaet Nordic Crane Group i Trondheim. Firmaet har både materiell og ansatte i arbeid hos Kværner Verdal.

Politiet og Arbeidstilsynet er på plass og etterforsker ulykken.

– Vi regner med å få kartlagt årsaken til ulykken gjennom vitneavhør, sier politiets innsatsleder på stedet til Trønder-Avisa.

Kværner Verdal innkaller til pressemøte torsdag formiddag i forbindelse med ulykken

35 METER: De tre personene som falt ned skulle løftes over i en lekter de jobbet på da ulykken skjedde. Liften var oppe ved toppen av tårnet merket "No 2" i bildet da noe gikk veldig galt og de re falt ned på en lekter på baksiden av samme tårn.
SCANPIX