I dag ble Frp sine «tiltak for en økonomisk og kulturell bærekraftig innvandring» kjent. Fremskrittpartiets eget bærekraftutvalg foreslår en rekke endringer i hvordan innvandringen skal reguleres de kommende årene. Blant annet foreslår de at:

  • Behandling av asylsøknad skal ta under tre måneder. Det skal bare være én ankemulighet, og gjenopptakelse av saken skal ikke være mulig.
  • Forsøk på å skjule og/eller svindle med identitet skal gi automatisk avslag på opphold samt utvisning fra Norge på livstid
  • Konsekvensene av at Norge trer ut av relevante flyktningekonvensjoner samtidig som vi strammer inn egen lovgivning skal utredes. LES FORSLAGET HER

Bryter med rettigheter

Frp sin mulige regjeringspartner etter valget, KrF, hopper ikke i taket over forslagene. Partileder Knut Arild Hareide opplever at en del av disse forslagene bryter med menneskerettighetene og internasjonale konvensjoner.

— Jeg skal ikke svare på hvert enkelt av forslagene. Det er i strid med noen av retningen KrF har på dette området.

- Hvor overrasket er du?

— Jeg har ikke noen problemer med at de legger det frem. Da kan velgerne ta stilling til dette. Men synes det er rart at de legger frem forslag som skal bryte med de internasjonale konvensjonene.

Vil ikke la Frp styre

På spørsmål om de vil støtte en blå-blå-regjering hvis Frp får gjennomslag for noen av punktene sine, svarer han:

— Jeg skal ikke starte noen forhandlinger. Vi har sagt at vi skal bidra med regjeringsskifte. Men på dette feltet er det viktig at KrF, Venste og Høyre får den styrende hånden på rattet.

- Bør Siv Jensen ta avstand fra dette utvalget?

— Hun bør ta avstand fra alle forslag som bryter med konvensjonene.

NYE FORSLAG: Siv Jensen og Frp lanserer en rekke tiltak for å stramme inn på innvandringen til Norge.