Det skriver Aftenbladet.no.

— John Arne og Bjørn Helge er der de er i karrieren på grunn av meg, sa Berit Riise til et samlet pressekorps som ventet på henne etter tirsdagens vitneforklaring i Stavanger tingrett.

— Jeg bryr meg egentlig ikke om dommen i saken. Vi har fått sagt vårt. Nok en gang har John Arne fått betale prisen, sa mor Riise mens tårene presset på og vel så det.

Hun unnlot å komme med personlige angrep mot sin tidligere samarbeidspartner og sønnens eks-agent.

— Ikke ett ord om Baardsens privatliv skal komme fra min munn i retten, sier hun.

I sin vitneforklaring gikk hun likevel langt i karakterisere Einar Baardsen som upålitelig.

— Baardsen har hatt et megasugerør inn til John Arnes penger. Han har gjort en katastofal jobb når det gjelder John Arnes karriere. Han har vært manipulerende, langer Berit Riise ut mot sin sønns eks-agent i Stavanger tingrett.

— Jeg har måttet svelge kameler større enn elefanter. Det strømmet på med ubetalte regninger, sier Riise.

Slet Berit Riise legger ikke skjul på at Baardsen-samarbeidet gikk hardt ut over Riise-familien.

— Jeg kan fortelle hvor nær min sønn var ikke å ville leve lenger da han ble klar over hvor stor gjeld han hadde, sa blant annet fotballproffens mor i sin vitneforklaring i straffesaken mot John Arnes eks-agent Einar Baardsen.

Berit Riise forklarer at det var hun som måtte trø til da minustallene etter hvert ble store.

Baardsen angrer Riise-jobben Fotballspilleren mener han totalt har 37 millioner kroner utestående hos sin tidligere agent. Baardsen er i Stavanger tingrett tiltalt for grovt bedrageri og grovt underslag av drøye 22 millioner kroner som kom fra John Arne Riise.

Mens Baardsen mener penger ble investert i agentens egne selskaper med fotballspillerens viten og vilje, mener påtalemyndigheten og Riise at han ble villedet og lurt.

Den bedrageri- og underslagstiltalte fotballagenten kom i sin forklaring i forrige uke med harde angrep på både John Arne Riise og ikke minst hans mor, Berit Riise.

— Den største tabben i mitt liv, sa Baardsen om at han i 2001 ble agent for fotballproffen.

57-åringen nekter for grovt bedrageri og grovt underslag. Han avviser også kategorisk å ha forfalsket John Arne Riises underskrift på et lånedokument på 12,7 millioner kroner.

Riise ville hjelpe Mandag var det John Arne Riise som satt i vitneboksen. Etter å ha svart på spørsmål fra både aktor Erik W. Rand og advokat John Christian Elden, var det duket for en provisorisk pressekonferanse i gangen på tinghuset.

— Jeg er jeg glad for å ha fått sagt mitt. Uansett utfall anser jeg meg nå ferdig med saken, sier Riise.

Gjentatte ganger forklarte Roma-proffen at han ikke alltid visste hva han skrev under på da han signerte avtaler med sin daværende agent.

— Kall meg gjerne naiv, dum og idiot. Jeg var ung og stolte 110 prosent på Baardsen. Han var min nærmeste venn, min samtalepartner og han var alltid tilgjengelig, sier Riise.

Advokat Elden, mener Riises vitneforklaring på flere steder skiller seg fra fotballproffens politiforklaringer.

— Vi har i retten fått høre Riise si at penger som tidligere er sagt skulle bli investert, nå blir beskrevet som lån. Dette er helt i tråd med Baardsens egen forklaring, sier Elden og fortsetter:

— Derfor er John Arne Riise det beste vitnet vi har hatt i denne rettssaken, sier forsvareren til Aftenbladet.no.

Berit Riise, John Arne Riise, Einar Baardsen og John Christian Elden møtes i Stavanger tingrett. (Foto: Aftenbladet/Scanpix)

— Riise visste om investeringene

Baardsen og hans forsvarer, John Christian Elden, brukte i forrige uke store deler av tiden rettssaken til å forklare at mange av de 22 millioner kronene som gikk fra Riise til Baardsen faktisk skulle dit.

Baardsen mener blant annet at John Arne Riise visste at millioner skulle investeres i Baardsens selskaper.

— Riise var detaljinformert om investeringene som ble gjort, sa Baardsen i retten.

Angrep mor og sønn Fotballagenten gikk i forrige uke også til frontalangrep på Berit Riises rolle i forholdet mellom Baardsen og fotballproffen i sin forklaring.

Berit Riise vitner i saken tirsdag, Det samme gjør Riises eks-kone, Guri Havnevik.

SCANPIX