Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband reagerer på at prinsessen både har giftet seg, og døpt sine barn i Den norske kirke. Han mener hun snarest bør melde seg ut, etter at det i dag ble kjent at prinsessen anser seg som synsk. Hun starter nå en skole der hun vil lære folk å komme i kontakt med engler.

– Holismen er en form for nyreligiøsitet, og har ingenting med kristendom å gjøre. Det er nok mange med meg som er svært skuffet nå, kongehuset har jo alltid hatt nære bånd til kristendommen. Det at Märtha Louise ikke bare beveger seg bort fra Den norske kirke, men nå aktivt markedsfører nyreligiøsiteten er beklagelig, sier Ottosen til P4.

— Evner siden barndommen

Prinsesse Märtha Louise (35) hevder hun er synsk og skal ha hatt overnaturlige evner siden barndommen. Nå starter hun er alternativ skole, for å lære bort kunsten å komme i kontakt med engler.

Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy (39). Dette kommer fram på nettsidene til den nye skolen.

Slottet ønsker ikke å kommentere saken.

– Når det gjelder næringsvirksomheten til prinsesse Märtha Louise uttaler ikke vi oss om det, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen på Slottet.

Elisabeth Samnøy bekrefter samarbeidet med prinsessen overfor NTB.

– Ja, det stemmer. Jeg vil ikke si noe mer om skolen. All informasjonen ligger ute på nettsidene, sier hun til NTB.

Tirsdag morgen lyktes det ikke NTB å komme i kontakt med Marthas sekretær eller noen av talsmennene på slottet for en kommentar.

Synsk

På skolens nettsider står Märtha Louise fram og forteller om sine evner som synsk.

– Jeg har alltid vært interessert i alternative behandlingsformer. Dette har nok sin bakgrunn i at jeg, fra en tidlig alder, har sett hvordan folk har det. Det vil si, jeg kunne ta inn stemninger hos mennesker jeg møtte. Jeg husker særlig en gang jeg traff en fremmed dame da jeg var liten. Jeg gikk bort til henne og sa at hun ikke trengte å være lei seg for mannen sin, det går nok bra med dere. Damen fikk hakeslepp og lurte på hvem det var som hadde sagt dette til meg. Det ble stor oppstandelse, og mange redde voksne, for det var jo ingen som ville at hun skulle tro det var dem som hadde sladret, skriver prinsessen ifølge skolens nye nettsider.

24.000 kroner

Astarte Education tilbyr en treårig opplæring i såkalt «reading», «healing» og «berøring». Utdanningen koster 24.000 kroner årlig.

Prinsessen er utdannet fysioterapeut og er terapeut i Rosenmetoden, og tatt utdannelsen ved «Holistisk Akademi».

– Jeg lærte å systematisere sanseinntrykkene til å lese andre og gjennom hestene lærte jeg å kommunisere med dyrene på et dypere nivå. Det var mens jeg holdt på hestene at jeg opptok kontakten med englene. Jeg har i senere tid skjønt verdien av denne enorme gaven og vil gjerne dele den med andre, kanskje nettopp med deg? spør Märtha Louise via skolens nettside

- SYNSK: Prinsesse Märtha Louise
SCANPIX