Politiske motstandere får sitt pass påskrevet og motstandere i egne rekker blir levnet liten ære. Pressefolk får sin dose kjeft. For Hagen selv resulterer boka i at han får prøve seg som programleder i et politisk debattprogram i NRK.

Hagen viker heller ikke tilbake for å komme med synspunkter som for de fleste er svært lite politisk korrekte. Han karakteriserer Frp som gutten som turde å si at keiseren i eventyret om keiserens nye klær var splitter naken.

På pressekonferansen onsdag stilte han spørsmål om klimaendringene egentlig er menneskeskapte.

— Norsk debatt om klima og bistand er i mine øyne en del av en ren innenrikspolitisk og populistisk debatt hvor formålet kun er å kapre stemmer, skriver Hagen.

Bondevik skurken I Hagens politiske verden er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) mannen som siden 1985 har motarbeidet Frp for å hindre at Hagens drøm om regjeringsdeltakelse skulle gå i oppfyllelse.

Hagen skriver blant annet at Bondevik egentlig aldri har vært noen ekte KrF-er, men heller en kristensosialist. Dette avspeiler seg, ifølge Hagen, i Bondevik syn på konflikten i Midtøsten.

En konspirasjonsteori går ut på at Bondevik handlet mot sitt partis interesser fordi han sørget for at den liberale Gunnar Stålsett ble biskop i Oslo fremfor hans mer konservative fetter Odd Bondevik.

Kjell Magne Bondevik avviser overfor NTB påstandene og sier at påstandene ikke blir riktige selv om de gjentas av Hagen i bokform.

— Påstanden om at jeg er en skult SV-er er bare til å le av. Hagens påstander sier vel det meste om faktagrunnlaget i denne boka, sier Bondevik.

Utrenskningene Utrenskningene i partiet i 2000 og 2001 blir behørig omtalt i boka. Hagen konkluderer med at det var helt nødvendig å kvitte seg med folk som Vidar Kleppe, Dag Danielsen, Jan Simonsen og Fridtjof Frank Gundersen for å skape ro i rekkene og gjøre partiet troverdig som en mulig regjeringspartner.

En av dem som var i opposisjon, men som ble tatt til nåde og fortsatte i partiet, Øystein Hedstrøm, stilte imidlertid spørsmål på pressekonferansen om ikke utrenskningene skremte andre fra å ha noe med Frp å gjøre. Hagen fastholdt at han handlet riktig.

Syverbanden Opposisjonen, eller syverbanden, fremsto ifølge Hagen som en samlet enhet når både praktiske og ideologisk betonte saker ble diskutert.

Kleppe avviser Hagens fremstilling og mener Hagen har seg selv å takke for at det ikke ble noe samarbeid med KrF i perioden 1997-2001.

— Hagen og flertallet i Frp gikk inn for fri flyt av porno i de riksdekkende TV-kanalene og innledet et meget tett samarbeid med Ap i IT-Fornebu-saken. Dette likte KrF dårlig, mens jeg var på linje med KrF i disse sakene, noe partiet satte stor pris på, sier Kleppe til NTB.

— At Hagen legger skylden på meg for at det ikke ble noe regjeringssamarbeid med KrF, viser en tidligere partikollega som gjør meg og andre urett, sier han.

Pressen får sitt I boka legger ikke Hagen særlig bånd på seg når han omtaler norsk presse. NRK, eller ARK, som Hagen pleide å si, var og er fylt opp med sosialister i omtrent alle stillinger og at objektive og partipolitiske programledere fortsatt er mangelvare.

TV 2 blir karakterisert som Høyre-kanal med programlederen av Holmgang, Oddvar Stenstrøm, som Høyre-yppersteprest.

LANSERER BOK: Hagen karakteriserer Frp som gutten som turde å si at keiseren i eventyret om keiserens nye klær var splitter naken.
Larsen, Håkon Mosvold