• Gjør som Victor Normann. Øv deg foran speilet på å si at du er glad i fylkeskommunen.

— Gjør som Victor Normann. Øv deg foran speilet på å si at du er glad i fylkeskommunen.

Dette er rådet Erna Solberg får fra Kristelig Folkeparti kommunalpolitiske talskvinne, Anita Apelthun Sæle .

Kommunalminister Solberg har i BT hevdet at fylkespolitikerne er reformbremser fordi de er mer opptatt av egne posisjoner enn tjenestene som fylkeskommunen skal levere.

Det reagerer Solbergs samarbeidspartnere i Kristelig Folkeparti sterkt på.

Varaordfører i Hordaland fylkeskommune Torill Selsvold Nyborg. hevder at Høyres statsråder forsøker å legge å «sniknedlegge» fylkeskommunen .

Hun mener at statsminister Kjell Magne Bondevik må gripe inn og minne Solberg om at Sem-erklæringen slår fast at fylkeskommunen skal bestå.

Roper på Bondevik

— Bondevik må også sørge for at vi fylkespolitikerne kommer i dialog med departementet slik at vi får konkretisert hvordan omstillingskampanjen skal foregå. Til nå har vi ikke fått noen hjelp, sier Nyborg.

Hun forventer at Kristelig Folkepartis står fast vedtakene som Stortinget i fjor vår.

— Vi kan ikke gå tilbake på at miljø- og landbruksforvaltningen skal ligge under fylkeskommunen. Går våre politikere på Stortinget tilbake på det, får regjeringen et problem, sier Nyborg.

Reaksjoner i Ap

I Arbeiderpartiet er det også reaksjoner. Partiveteran og fylkespolitiker Arne Jakobsen sier det slik:

— Vi trenger et regionalt forvaltningsnivå som kan i vareta helheten i regionene. Mister vi regionene kan det oppstå store ulikheter mellom landsdelene. Det er ikke folk tjent, mener han