– De er siktet for frihetsberøvelse, og vil bli framstilt for varetektsfengsling i Ytre Follo tingrett fredag. Det er snakk om to menn i midten av 30-årene, sier politiførstebetjent Svein Walle i Ås lensmannskontor til NTB.

De to ble pågrepet i en væpnet aksjon torsdag, på adressen 38-åringen skal ha blitt holdt fanget. Selve pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk.

Beslagla våpen

Den 38 år gamle mannen oppsøkte selv politiet tidligere på dagen og hevdet han i to-tre dager var blitt holdt igjen mot sin vilje i en leilighet på Vestby. Han var ikke meldt savnet, og politiet kjente ikke til den angivelige frihetsberøvelsen før 38-åringen selv tok kontakt. Likevel fester politiet lit til hans forklaring.

– Vi tar høyde for at det han sier er riktig. I leiligheten ble det beslaglagt flere skytevåpen og mindre mengder narkotika, sier Walle.

Mannen hadde mindre fysiske skader da han oppsøkte politiet torsdag, og var synlig preget av å ha gjennomgått store prøvelser.

– Mye er fremdeles uklart i saken. Fornærmede bærer psykisk preg av det han har vært igjennom, og har ikke kunnet forklare seg særlig utfyllende, sier politiførstebetjenten.

38-åringen satt torsdag i avhør, i likhet med en rekke vitner og de to siktede i saken.

Kjenninger

De to siktede mennene hadde ikke identitetspapirer på seg da de ble pågrepet, men begge er kjent for politiet fra tidligere forhold.

– Begge er tidligere kjenninger av politiet, selv om rullebladet deres ikke er oppsiktsvekkende, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB. Mannen som hevder at han ble holdt fanget i leiligheten, har ikke tidligere hatt noe med politiet å gjøre, sier han.

Oksvold sier politiet har gjennomsøkt leiligheten og har opplysninger om at det til tider skal ha oppholdt seg flere enn tre personer i leiligheten denne uken.

Politiet har ikke kunnet slå fast med sikkerhet hvor lenge 38-åringen skal ha sittet i fangenskap, og heller ikke hvem som eier leiligheten. Det er imidlertid på det rene at den ikke eies av fornærmede.