• Vi har fått en løsning som er tilfredsstillende, sier Oslos biskop, Ole Christian Kvarme etter at sogneprest Einar Gelius har sagt opp sin stilling.

Oslobispen slapp å sparke sognepresten fra sin stilling. Han valgte selv å søke avskjed, og fratrer 1. juli neste år. Før det har han ene eneste arbeidsoppgave, å holde sin avskjedsgudstjeneste.

Einar Gelius valgte selv å si opp sin stilling, men ga biskopen ham noe valg, eller var alternativet å bli oppsagt?

— Vi har snakket sammen i flere uker. Jeg vil ikke referere fra disse samtalene, og jeg vil ikke gå inn på hvilke løsninger vi diskuterte. Faktum er at Gelius har sagt opp sin stilling, og det er en avgjørelse som fortjener respekt, sier han til aftenposten.no

Biskopen som ikke vil gå nærmere inn på i hvilken grad han har lagt press på presten.

— Gjennom en prosess som har vært krevende for alle parter har vi vært gjennom flere samtaler, sier Kvarme, samtidig som Gelius arrangerer pressekonferansen hvor han går bredt ut med sitt syn på striden.

— Han har sagt opp, og det er hans rett å organisere avskjeden som han ønsker. Det har aldri vært noe tema at vi skulle stille opp sammen, sier Kvarme, som ikke vil si at historien har fått en lykkelig slutt.

— Vi har fått en løsning som er tilfredsstillende. Jeg kan ikke se at det er kommet noe godt ut av den prosessen vi har vært gjennom, men jeg ber til Gud om at det vil gjøre det.