— Vi overfører saken fordi det nå har gått så lang tid siden hun ble savnet at vi antar at hun har vært utsatt for noe straffbart, sier politiinspektør Stig Duaas ved Oslo politidistrikt til NTB.

28-åringen ble søndag etterlyst i hele Europa gjennom Schengen-samarbeidet.

Politiet har til tross for stor medieoppmerksomhet rundt saken bare fått inn rundt 60 tips, og en grov gjennomgang har ikke gitt noen håndfaste spor.

— I teorien vil det si at hun ikke har gått så langt, eller at hun har satt seg inn i en bil, sier Duaas.

Politiet har hatt vitneavhør av 15-20 personer, og noen har de pratet med flere ganger. Oslo-politiet tror nå at Iversen skulle gjøre noe annet enn å gå på trening og innom jobb slik hun sa til samboeren. Treningssko og nøkkelkort lå igjen i leiligheten.

Den 28 år gamle sivilarkitekten har vært borte siden mandag 1. april etter at hun forlot 7-Eleven i Hedgehaugsveien i Oslo ved 12-tiden. Hun handlet brus, røyk og batterier. Til samboeren sin hadde 28-åringen sagt at hun skulle på trening, en tur innom jobben og på kafé.

Nærmere tusen personer lette sist lørdag etter den savnede kvinnen. Familien er overbevist om at 28-åringen ikke har forsvunnet frivillig.

SAVNET: Benedicte Maxwell Iversen ble sist observert i en 7-Eleven-kiosk i Oslo klokken 11.57 mandag 1. april.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX