Det var tidlig søndag ettermiddag at de to møttes på en lekeplass på Rykkinn, vest i Bærum. Flere medier melder at de hadde kranglet kvelden før under en fest i området.

— De kranglet om bagateller av helt privat karakter. Den ene sa flere ganger stygge ting om familien til den andre. Det er bannlyst i dette miljøet. Mange er villige til å gå langt for å straffe slike uttalelser. Da jeg fulgte den siktede hjem, sa jeg til ham at han ikke måtte bry seg om det som var blitt sagt og hadde skjedd. Han sa at han ikke brydde seg. Så skjedde dette bare timer seinere. Jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjed om det som hadde skjedd, sier en av den drapssiktedes venner til Dagbladet.

Erkjenner ikke skyld

Den drapssiktede 18-åringen meldte seg for politiet mindre enn et par timer etter at politiet fikk melding om drapet. Politiet fant søndag det de mener er drapsvåpenet.

Den siktede 18-åringen er den eneste pågrepne i saken. Han satt søndag kveld i avhør i politihuset i Sandvika.

— Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, forsettlig drap. Han er veldig lei seg for det som har skjedd og mener det er en dypt tragisk ulykke. De har lenge vært gode venner, sier advokat Vidar Lind Iversen som er 18-åringens forsvarer.

Flere vitner fra stedet ble avhørt søndag. Noen skal ha sett hendelsen og flere barn skal ha vært like i nærheten da de to barket sammen.

- Stukket i magen

En mann som satt på verandaen sin så opptrinnet. Han skyndte seg bort for å hjelpe 17-åringen etter at gutten hadde falt sammen og 18-åringen hadde løpt sin vei.

— Han så alt sammen. De kranglet, så stakk den ene fyren den andre i magen. Han kastet fra seg kniven og løp av sted, sier mannens kone til Dagbladet.

Mannen skal være kyndig i førstehjelp, men forsøkte forgjeves å få liv i 17-åringen.

Rundt 100 av 17-åringens venner, familie og bekjente møttes på drapsstedet søndag kveld etter at politiet var ferdig med de tekniske undersøkelsene. Det ble tent lys, og mange hadde lagt ned blomster og hilsener til minne om den drepte gutten.

Fengsles

Drapsofferet kom ifølge VG Nett til Norge fra Iran i 1998, mens den pågrepne 18-åringen er norsk-pakistaner.

18-åringen blir trolig framstilt for varetektsfengsling tirsdag eller onsdag.