Det skriver VG.

Den 42 år gamle ektemannen ble fredag pågrepet og siktet for å ha drept kona, som har vært savnet siden 7. mai.

Ifølge VG skal en av årsakene være at politiet vet at ektemannen kort tid etter at han meldte kona savnet, skal ha tatt kontakt med familie og venner i Nord-Irak og bedt om hjelp til å finne en ny kone til ham. Ektemannen skal også ha uttalt at en kone først var aktuelt «når ting roet seg».

– Avlyttet telefonen

Ifølge Drammens Tidende skal politiet i lengre tid ha avlyttet telefonen til ektemannen, men det er uklart om anmodningen om en ny kone ble fanget opp under denne avlyttingen. Politiet vil ikke kommentere opplysningene.

Ifølge VG ble konejakten satt i gang kort tid etter at Belur forsvant i slutten av april, men så sent som i forrige uke sa ektemannen at han fortsatt håpet kona ville komme tilbake i live. Dette intervjuet ble gitt etter at barnevernet hadde tatt fra ham omsorgen for parets fire barn.

– Håper på tilståelse

Pågripelsen, som skjedde tidlig fredag morgen, skal ha vært planlagt i om lag to uker. Etter det Drammens Tidende erfarer skal grunnen til at politiet gikk til aksjon akkurat nå, ha sammenheng med at retten nylig avviste politiets ønske om å få fortsette telefonavlytting av ektemannen.

Politiet skal stå uten sikre bevis mot ektemannen, men har et håp om at pågripelsen og helgens avhør utløser en tilståelse, ifølge avisen.

UNDERSØKELSER: Politiet drev fredag med krimtekniske undersøkelser i hjemmet til savnede Belur Sardar og den drapssiktede ektemannen.
Erichsen, Jarl Fr.
SAVNET: Belur Sardar