Det forteller Stensrud i boken «Vallas fall» av DN-journalist Torstein Tranøy. Stensrud er blant de 100 personene Tranøy har intervjuet i LO-systemet.

Tidlig i 2003 ble Stensrud kalt inn på Vallas kontor med beskjed om at LO-lederen ville ta opp en alvorlig sak. Det viste seg å handle om at Stensrud hadde vært borte fra flere møter i LO-sekretariatet.

– Unnskyld? Aldri! – Jeg ville se datoer. Da fikk jeg en lang tirade om at jeg kanskje ikke passet i LO-ledelsen og at jeg kanskje burde finne meg noe annet å gjøre, sier Stensrud i boka, skriver Dagens Næringsliv.

Stensrud gikk selv opp løypen og fant ut at det var fem møter hun ikke hadde stilt på. Ved to av dem hadde Valla bedt Stensrud stille på andre møter, ved et møte var hun sykmeldt, ved det fjerde satt hun ved sykesengen til faren og ved det femte måtte hun arrangere begravelsen.

Da Stensrud tok dette opp med Valla og spurte om LO-lederen ikke skyldte henne en unnskyldning, skal Valla ifølge LO-sekretæren ha svart: «Skal jeg unnskylde meg overfor deg? Aldri!».

Satt på gjesteliste

Ved et annet tilfelle der Stensrud skal ha fått huden full av Valla var LO-lederen forbannet fordi hun ikke var blitt invitert i Stensruds 50-årsdag.

Nok en gang var Stensrud blitt bedt om å stille på kontoret for å snakke om «en alvorlig sak».

– Så tok hun fram invitasjonslisten og ramset opp navn på folk i pressen som var invitert. Jeg ble sjokkert: Har du min private invitasjonsliste, spurte jeg. Ja, svarte Gerd-Liv, du har ikke noe privat når du er LO-sekretær. (©NTB)

  • Si din mening om Valla-saken her!
SCANPIX