I forbindelse med et møte med forsikringsselskaper i formiddag, benyttet flere av beboerne sjansen til å støtte arkitektene bak Fjelltunveien 31. Gerd Solheim (47) og Ole Søvik (49) tegnet huset, og bodde selv i 4. etasje.

Les også: Ektepar bygget blokken — ble selv reddet ut

- Feil av pressen

Historien om arkitektparet har gått sin gang i pressen, og flere beboere mener de er blitt hengt ut. De nevner spesielt en artikkel i Dagbladet om hvordan arkitektene «kjempet seg ut av dødsblokka».

— Det er helt feil av pressen å henge ut arkitekten på denne måten. Det er altfor tidlig å tenke på årsaken til det som er skjedd. Det vi må tenke på nå er de pårørende til de som er savnet, og de som fortsatt ligger der inne. Nå må vi bruke følelsene våre, sier Elsa Peggy Eldøy.

Ekteparet Holm og ekteparet Vartdal var også blant beboerne som møtte forsikringsselskapene.

Se video: Det brenner ennå i Ålesund Skryter av hjelpeapparatet

— Hvis det er gjort noe galt her, er det det byggtekniske, og ikke arkitekten. Arkitekten har tegnet etter de forutsetninger han har hatt etter geologiske undersøkelser og så videre, sier Knut Vartdal.

Les også: Vi sikret slik vi skulle

Se video: Bergensgeolog mener området ikke var sikret — Etter det vi vet er alle anbefalinger fra geologen fulgt. Det blir helt feil å henge ut arkitekten på denne måten, sier Vartdal.

Ekteparet Eldøy benyttet også anledningen til å skryte av redningsmannskapene, hjelpeapparatet og forsikringsfolkene.

— Spesielt damen på AMK, som vi ringte inn til, og som med behagelig og rolig stemme tok oss gjennom det til vi var berget ut, sier Elsa Peggy Eldøy.

Les også: - Så ut som et bombenedslag

Les også: - Raste ned en hel etasje

— Vi har det fint i dag. Det er ikke oss det er synd på. Våre problemer har ingen betydning, sier ekteparet som har fått besøk av datter og barnebarn i Ålesund.

Les også: Frykter at fem er omkommet

**Les også:

100 boliger evakuert**

Liv Solli Okkenhaug (MMS)
ODD MEHUS