I et møte dagen etter Nokas-ranet skal Dan Pettersen ha fortalt Ingebrigtsen om hvordan ranerne kom tilbake til huset i Nedre Dalgate etter at Nokas var ranet og politimannen Arne Sigve Klungland var drept.

Pettersen fortalte, ifølge Ingebrigtsen, at fem av ranerne søkte tilflukt i huset. Det var Johnny Thendrup, en person Ingebrigtsen oppfattet var Thomas Thendrup, Kjell A. Schumann, Metkel Betew og kameraten til David Toska som kort etter ranet døde av kreft.

Politiet skjøt først

– Dan fortalte at alle var sinna på Schumann fordi han hadde skutt. Schumann hadde sagt at han ikke hadde noe valg, politiet hadde skutt først så han hadde skutt tilbake, forklarte Ingebrigtsen.

Stemningen i huset skal ha vært helt forferdelig, og Dan Pettersen sa han ikke ville være der mer, forklarte Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen møtte også David Toska etter ranet. Toska ville melde seg for politiet, og spurte Ingebrigtsen om råd.

Det forklarte 27-åringen da han fortsatte sin forklaring i Gulating lagmannsrett i morges.

– David har veldig lyst til å melde seg, og spør hva jeg mener. Jeg sier at det er like greit, at dette vil vi bli tatt for uansett, sa 27-åringen.

Han fortalte at Toska hadde planer om å ta av seg T-skjorta og vifte med den utenfor politihuset i Stavanger. Han var livredd, forklarte Ingebrigtsen.

Han forklarte at han tilbød seg å kjøre Toska til politiet, men at Toska avslo.

– Han sa nei, for da ville også jeg bli arrestert, sa Ingebrigtsen.

David Toska ble først pågrepet på årsdagen for ranet, 5.april 2005. Han var da på rømmen i Spania.

Tilbudt 1,25 millioner

Ingebrigtsen forklarte også at han fikk tilbud om 1,25 millioner kroner som betaling for sin hjelp til Nokas-ranerne. Tilbudet kom i en samtale med David Toska en ukes tid etter ranet. Summen han ble tilbudt skal ha vært halvparten av det de som deltok i ranet skulle få.

– Jeg hadde løyet dersom jeg fortalte at jeg sa nei til å ta imot pengene. Men jeg så ikke at jeg hadde noen mulighet til å ta imot dem. Hvor skulle jeg gjøre av dem. Jeg kunne ikke komme hjem til samboeren min med over én million kroner i 200-lapper, sa Ingebrigtsen i Gulating lagmannsrett torsdag.

Han forklarte at Toska da sa at han kunne få anabole steroider for beløpet.

– Da holdt jeg på å dette av pinnen. En million i steroider er så mye at kjelleren hadde blitt full, sa Ingebrigtsen.

Han sa at de to da var blitt enige om at dersom Ingebrigtsen trengte penger skulle han ta kontakt med en bekjent av Toska. Han skulle dra til en butikk i Oslo og spørre etter «Torpedoen», forklarte Ingebrigtsen.

- Alle har vært lei seg

Ifølge Ingebrigtsen fortalte David Toska under samtalen, som skal ha funnet sted i en skog i Sandnes, om hva som hadde skjedd under ranet.

– Han begynner å si hva som skjedde der nede, og fortalte at alt hadde gått galt. At politiet hadde begynt å skyte mot dem, at alt var kaos. Han var fryktelig lei seg. Av de jeg har prata med etterpå, har alle har vært fryktelig lei seg, sa Ingebrigtsen.

27-åringen er ikke dømt for å ha vært med på selve ranet, men for medvirkning til grovt ran. I Stavanger tingrett, ble han dømt til fire års fengsel, den korteste straffen av de 13 dømte. Da ankesaken startet erklærte han, som den eneste av de 13 tiltalte, straffskyld for å ha deltatt i organisert kriminalitet.

Navnga ranere

Thomas Ingebrigtsen kom i Gulating lagmannsrett onsdag med en rekke nye detaljer om planleggingen av ranet, der han blant annet navnga flere personer.

Når han er ferdig med sin forklaring, skal han spørres ut av aktor Arild Dommersnes.

– Jeg kommer bare til å stille ham noen få spørsmål når det blir tid for det torsdag, sa aktor Arild Dommersnes da Ingebrigtsen var ferdig med sin forklaring onsdag.

Hardkjør fra forsvarere

Når aktor er ferdig tar forsvarerne over med sine spørsmål. Da kan Ingebrigtsen vente seg et helt annet hardkjør. Spesielt kan han vente seg mange spørsmål fra Brynjar Meling, som forsvarer Dan Pettersen.

Ingebrigtsen sa i lagmannsretten onsdag at hans tidligere kamerat Pettersen ikke var med på ranet, men sto vakt i dekkleiligheten i Nedre Dalgate 41 i Stavanger. Pettersen forklarte i tingretten i fjor at han ikke visste at NOKAS skulle ranes.

Dersom lagmannsretten blir ferdig med å stille spørsmål til Ingebrigtsen i løpet av dagen, er Dan Pettersen nestemann som skal forklare seg.