Kronprinsparets besøk i Tyskland var omfattet med stor interesse. Så stor at et tysk tv-selskap sist uke gjorde et 1 time og et kvarter langt intervju på Skaugum med paret. Det var sterk sol under opptaket.

Da skjer det uforklarlige: Ultrafiolett lys reflekteres og konsentreres i lyskasterne slik at kronprinsparet får 1. og 2. grads forbrenning.

— Ingen av de øyespesialistene jeg har snakket med har noensinne hørt om noe lignende, sa professor ved Rikshospitalet, Jan Petter Blomhoff i Slottshagen lørdag.

Bombe

Det slo ned som noe av en bombe da meldingen kom fra Slottet om at kronprinsparet var blitt forbrent under et TV-opptak! Verst hadde det gått ut over kronprinsesse Mette-Marit, som hadde fått skader på hornhinnen, det som kalles snøblindhet.

Slottet hadde drøyd i det lengste med å gå ut til pressen, men dagen før avreise var det ikke til å unngå. Beklagelsen stikker nok dypest for kronprinsessen som for annen gang på kort tid må avlyse et offisielt besøk. For slik ser det ut til at det blir: Kronprinsen må reise alene.

— Vi vurderer reisen først og fremst i forhold til kronprinsessen. Kronprinsen vil etter all sannsynlighet dra.

Så langt gikk informasjonssjef Wenche Rasch overfor NTB lørdag kveld.

Goodwill

Hun hadde tidligere vist pressen bilder av paret: En kunne se at Haakon er kraftig solbrent. Det har gått hardest ut over Mette-Marit. Hun har mørke flekker i ansiktet.

Selve solblindheten er i ferd med å gå over, sa doktor Blomhoff.

Tyskerne er svært lei seg for det inntrufne, og skulle kronprinsessen bestemme seg for å dra vil hun sikkert vinne sympati for at hun står på, selv om det ytre ikke er perfekt.

(NTB)