Aktor Svein Holden fortsatte sin gjennomgang av bevisene i saken etter rettens lunsjpause. Statsadvokaten gikk den første halvtimen nærmere inn på Anders Behring Breiviks bevegelser forut for eksplosjonen i Regjeringskvartalet 22. juli.

Holden dokumenterte først hvordan Behring Breivik hentet bombebilen på Skøyen og kjørte den til Regjeringskvartalet.

Viste overvåkningsfilmer

Selve bombeeksplosjonen er fanget opp av en rekke overvåkningskameraer i området, og aktoret viste en rundt 15 minutter lang film, satt sammen av opptak fra disse kameraene.

Filmen viste hvordan bombebilen blir parkert, før Breivik går ut av den ikledd sin egenproduserte «politiuniform». Filmen viste også hvordan flere personer beveget seg i området idet bomben gikk av.

Anders Behring Breivik fulgte hele tiden, tilsynelatende uberørt, med på fremvisningen.

Det var nærmest helt lydløst i rettsal 250 i Oslo tinghus under fremvisningen. I det bomben gikk av på filmen var det flere av tilhørerne som gråt lydløst i salen.

— 489 personer skadd

— Denne eksplosjonen drepte åtte personer, ytterligere ni ble alvorlig skadet, sa Holden, før han beskrev hvor disse 17 befant seg da bomben gikk av.

Han understreket at tiltalen inkluderer alle som var i nærområdet, og ba om at et dokument med navnene på 480 personer ble gjort til en del av rettens dokumenter, noe han fikk rettens godkjennelse til.

— Foruten personene som er navngitt i tiltalen, var det en rekke andre personer som var i nærheten da bomben gikk av. Mange av dem ble fysisk skadet, og mange har fått psykiske ettervirkninger, sa Holden.