Mellom 10 og 15 millioner kroner av utbyttet etter NOKAS-ranet skal være gjemt et sted på Østlandet, hevder forfatterne av en ny bok om ranet.

Ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner under ranet av tellesentralen til Norsk Kontantservice – NOKAS — 5. april 2004. Millionene er i stor grad delt ut til de som var med på ranet, beslaglagt av politiet, tapt på smugling og brukt opp, skriver VG-journalistene Rolf J. Widerøe og Hans Petter Aas i boka «Dødsranet».

Gjemt på et lager Men ifølge en anonym kilde som skal være sentral i David Toskas nettverk, skal mellom 10 og 15 millioner kroner fortsatt være gjemt, skriver VG.

— Pengene er pakket ned i kasser og gjemt i et lager på Østlandet. Disse skulle deles på et senere tidspunkt. Det dreier seg om halvparten av utbyttet til seks personer. Dessuten har Lars-Erik Andersen fått mindre enn en fjerdedel av det han skulle ha, forteller kilden til VG-journalistene.

De som var med på selve ranet fikk i utgangspunktet rundt 3,3 millioner kroner hver, mens de lokale hjelperne fikk 2,5 millioner kroner, går det fram av boka. Politiet har kun beslaglagt rundt 6 millioner kroner av ransutbyttet.

Brukte mye David Toska, hovedmannen bak ranet, skal ikke sitte på noen personlig, gjemt formue. I løpet av det året han var på flukt før han ble arrestert i Spania, brukte han mye penger.

— Vår teori er at det meste er fordelt, noen har fått mer enn andre mens andre har investert store beløp i annen kriminalitet, sier politiinspektør Ernst Rossebø, som var etterforskningsleder for NOKAS-ranet, til VG.

Heller ikke Rossebø tror at Toska sitter på en stor, skjult NOKAS-formue.