Blir du i regnet? Si din mening!

Solheim er overbevist om at menneskeskapte utslipp har sin del av skylden for den siste tids katastrofale vær. Han oppfordrer derfor vestlendingene til å ta saken i egne hender.

— Klimapåkjenningene ved å fly til Syden tilsvarer ett års bilbruk. Noen er avhengige av å kjøre bil, for andre betyr ferieturen mest. Men gjør man begge deler, bidrar man for mye til klimaendringene, sier Solheim til Vårt Land.

Solheim er prosjektleder i Naturvernforbundet, og har selv sett værkreftenes ødeleggelser fra sitt hjemsted utenfor Førde.

— De som flykter fra uværet og drar til Syden på lange feriereiser med fly, bidrar til å forsterke klimaproblemene de flykter fra, sier han til avisen Firda.

Leder Ane Hansdatter Kismul i Natur og Ungdom stiller seg bak Solheims oppfordring om å fly mindre. Men hun mener politikerne må gå foran med et godt eksempel.

— Hovedansvaret ligger hos politikerne som ikke klarer å utforme en helhetlig klimapolitikk. Det blir absurd å be vestlendingene sykle i regnet mens man for eksempel gir full gass på norsk sokkel, sier hun.

- BLI I REGNET: Erik Solheim, tidligere leder i Naturvernforbundet. FOTO: ODDLEIV APNESETH