innenriks

Lokale Venstre-lag åpner for regjering med Ap

Venstre-ungdommen i Hordaland vil åpne for regjeringssamarbeid med Ap. Søndag kan Bergen Venstre vedta en uttalelse mot Frp-samarbeid.
Abonnent
innenriks

Hareide med tre rette mot Høyre

Lillestrøm/Oslo: KrF-leder Knut Arild Hareide avlyser Erna Solbergs drøm om en firepartiregjering, refser ulveminister Vidar Helgesen og er skuffet over Høyre i saken om tvillingaborter.
Abonnent
innenriks

Signerte avtale som avskaffer juryen

Alle spørsmål som før ble avgjort av ti jurymedlemmer alene, skal nå avgjøres av fem meddommere og to fagdommere i samråd.
Abonnent
innenriks

DAB-trøbbel en uke etter FM-stenging

En knapp uke etter at FM-nettet ble slukket i Nordland, opplyser politiet i Salten at fylket de er uten DAB-dekning.
Abonnent
innenriks

Biskop Ole Christian Kvarme slutter

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme (68) har bestemt seg for å gå av på grunn av en øyesykdom.
Abonnent
innenriks

Lundteigen vil kvitte seg med Kvikkas

Kutt i lørdagsavisene betyr færre aviser å distribuere for Kvikkas, men staten betaler fortsatt full pris. Per Olaf Lundteigen (Sp) vil kutte ut Kvikkas og la Posten ta tilbake lørdagsdistribusjonen.
Abonnent
innenriks

Dieselforbudet i Oslo er opphevet

Dieselforbudet i Oslo ble opphevet tirsdag klokken 18. Årsaken er at det ikke lenger er fare for høy eksosforurensning over et større område av byen onsdag, opplyser Bymiljøetaten.
Abonnent
innenriks

Forsvarets bygninger i kritisk forfatning

Norske forsvarseiendommer trenger vedlikehold for 4,5 milliarder kroner. På to år har behovet for strakstiltak økt med 38 prosent. Situasjonen er kritisk, ifølge Riksrevisjonen.
Abonnent
innenriks

- Breivik er frisk og uberørt av soningsregimet

SKIEN (Aftenposten): Anders Behring Breivik er sterkt skadet av isolasjon, mener advokat Øystein Storrvik. Frisk og uberørt av soningsregimet, svarer staten.
Abonnent
innenriks

Isbjørner tok seg inn i Longyearbyen

Isbjørnbinnen og hennes to unger som har oppholdt seg ved Longyearbyen, beveget seg inn i tettstedet natt til tirsdag.
Abonnent
innenriks

Aktor vil ha ubetinget fengsel i au pair-saken

Et velstående ektepar fra Oslos beste vestkant bør dømmes til ubetinget fengsel i åtte måneder for å ha misbrukt au pair-ordningen. I tillegg bør paret dømmes til å betale erstatning eller inndragning, mener påtalemyndigheten.
Abonnent
innenriks

En person omkom i brann på Senja

En person er bekreftet omkommet etter en brann i et bolighus i Senjahopen i Troms.
Abonnent
innenriks

Rødt varsler mistillit etter bosskaos i Oslo

Rødt vil fremme mistillitsforslag mot Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) dersom byrådet ikke hever kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, etter det Aftenposten og NTB erfarer.
Abonnent
innenriks

Mann alvorlig skadd av eksplosiver

En 45 år gammel mann ble alvorlig skadd da en hjemmelaget eksplosiv gjenstand gikk av ved et uhell i Skien natt til mandag.
Abonnent
innenriks

MDG tror nordmenn vil bla opp for bedre varer

Miljøpartiet De Grønne vil gjøre det lettere å få tak i varer som varer lenge. Partiet medgir at det kan bli dyrere, men tror nordmenn flest syns det er greit.
Abonnent
innenriks

Jensen starter andre uke i retten bak lukkede dører

Når retten settes i saken mot Eirik Jensen mandag, vil benkeradene i rettssal 250 i Oslo tingrett, den såkalte Breivik-salen, stå tomme.
Abonnent
innenriks

Flyreisende må forberede seg på nye passkøer

NHO frykter en gjentakelse av fjorårets passkaos på Gardermoen. Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) innrømmer at det kan bli køer ved passkontrollen også i sommer.
Abonnent
innenriks

Snøskred ved skisenter i Vågå

Tre er gjort rede for etter et snøskred vet Lemmonsjøen skisenter i Vågå.
Abonnent
innenriks

Stor narkoliga rullet opp – 36 pågrepet

Politiet i Oslo har det siste halvannet året rullet opp en narkotikaliga på Østlandet. Til sammen er 36 personer pågrepet, melder VG.
Abonnent
innenriks

Prest fra Bergen er Breiviks besøksvenn

Mannen som har hatt jevnlige samtaler med Anders Behring Breivik de siste tre årene, kommer til retten fredag for å fortelle om sin oppfatning av massedrapsmannen.
Abonnent
innenriks

Mette-Marit får støtte på Facebook etter presse-refs

På Kongehusets Facebook-side er det mange som støtter kronprinsesse Mette-Marits oppgjør med norsk presse. Men mange stiller seg også uforstående til kronprinsessens påstander.
Abonnent
innenriks

Finanssjefer varsler mulig boligprissjokk

Både finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen advarer om at det kan komme et brått fall i boligmarkedet.
Abonnent
innenriks

Lukkede dører i Jensen-saken

Oslo (NTB): Det blir lukkede dører når den korrupsjonstiltalte ekspolitimannen Eirik Jensen fortsetter sin forklaring mandag, har Oslo tingrett avgjort.
Abonnent
innenriks

Breivik i retten: Jeg er blitt mye mer radikal.

– Jeg har løyet for meg selv frem til nå. Jeg er sterkt skadet av isolasjonen. Radikalitet er kanskje et resultat av det, sa Anders Behring Breivik da han forklarte seg i retten i dag.
Abonnent
innenriks

Jensen: Cappelen var en viktig kilde for politiet

Gjermund Cappelen har vært en bra kilde for politiet. Han har hatt et stort kontaktnett og bred kunnskap om narkotikamiljøet i Norge og utlandet, hevder Eirik Jensen (59).
Abonnent
innenriks

Jensen: – Dette er uhyre tungt for meg

Oslo: Eirik Jensen påberopte seg nærmest nødrett da han onsdag startet på sin forklaring om forholdet mellom ham selv og hans medtiltalte Gjermund Cappelen.
Abonnent
innenriks

VG: Cappelen hjalp Jensen med å løse slottstyveri

Oslo: Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen bidro på 1990-tallet til å oppklare et innbrudd på kongefamiliens lysteiendom Oscarshall. Ifølge VG bidro medtiltalte Gjermund Cappelen til å løse saken.
Abonnent
innenriks

Faren til Jonas Gahr Støre er død

Ulf Jonas Støre, faren til Ap-leder Jonas Gahr Støre, er død 91 år gammel, melder Dagens Næringsliv.
Abonnent
innenriks

Eirik Jensen: – Det har vært tre år i helvete

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen forteller at han har levd et liv som få i Politihuset har kjent til. Han mener han har gode grunner til å ha våpen og forteller at han alltid har sett etter fluktplaner.
Abonnent
innenriks

Breivik gjorde nazihilsen da han ankom rettssalen

Anders Behring Breivik er blitt styrket i sin høyreekstreme ideologi siden han ble dømt for fem og et halvt år siden, mener regjeringsadvokat Fredrik Sejersted.
Abonnent
innenriks

Alle offshore-helikoptre ble satt på bakken

Ekstraordinær inspeksjon av helikopteret som frakter norske offshorearbeidere etter hendelse på britisk sokkel i Nordsjøen i romjulen.
Abonnent
innenriks

Politiet fant 1,5 millioner på hotellrom

Trondheim: I romjulen fant politiet 1,5 millioner kroner på et hotellrom i Trondheim etter at en gjest ble syk. Politiet mener pengene er knyttet til narkovirksomhet.
Abonnent
innenriks

Sp vil forby nikab i offentlige bygg

Flertallet i Senterpartiets programkomité ønsker å forby nikab i alle offentlige bygg.
Abonnent
innenriks

De unge sier ja til eggdonasjon

Kvinner bør få lov til å få barn fra transplanterte egg, mener to av tre unge. Til våren skal regjeringen avgjøre saken.
Abonnent
innenriks

Nordmenn bruker minst på bolig i Skandinavia

Nordmenn bruker mindre av inntekten vår på bolig enn våre naboland. I snitt går 17,6 prosent av husholdningenes inntekt til boligutgifter.
Abonnent
innenriks

«Skam»-skole stenger dørene for danske fans

Hartvig Nissens skole i Oslo blir nedrent av danske fans som vil oppleve omgivelsene fra ungdomsserien «Skam». Nå har skolen tatt grep for å stenge turistene ute.
Abonnent
innenriks

TV 2: Politiet hadde informant i Cappelens nettverk

En person med nære forbindelser til kriminelle miljøer i Oslo var informant på innsiden av Gjermund Cappelens hasjnettverk. Informanten bidro til at Eirik Jensen ble pågrepet, melder TV 2.
Abonnent
innenriks

Cappelen: – Jeg har dolket Eirik Jensen i ryggen

Hasjsmugleren Gjermund Cappelen ser frem til å komme i gang med maratonrettssaken, men han gruer seg til å møte medtiltalte Eirik Jensen i retten.
Abonnent