Innenriks

– Vi må tilpasse oss Trump

– For å si det som det er: Fra den nye, amerikanske administrasjonen kommer det hele tiden nye ting. Vi må tilpasse oss, kommenterer statsminister Erna Solberg.
Abonnent
Innenriks

Tysker dro bombe-spøk ved Brønnøysund lufthavn

Et eldre tysk ektepar spøkte om at de hadde med bomber i bagasjen på Brønnøysund lufthavn mandag. Politiet syns ikke at det var morsomt.
Abonnent
Innenriks

– Hadde rett til å kappe naboens uthus i to

Mannen som er tiltalt for grovt skadeverk etter å ha kappet naboens uthus i to på Nesøya i Asker i 2014, nektet straffskyld da rettssaken startet mandag.
Abonnent
Innenriks

Gutt alvorlig skadd etter fall gjennom skoletak i Oslo

En gutt er ifølge politiet alvorlig skadd etter å ha falt gjennom taket på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo. Gutten falt gjennom en glasskuppel.
Abonnent
Innenriks

To barn ved bevissthet etter badeulykke i Kristiansand

To små gutter var involvert i hver sin badeulykke i Kristiansand Dyrepark lørdag ettermiddag. Begge er ved bevissthet og ikke alvorlig skadd.
Abonnent
Innenriks

Fem TV 2-ansatte tar kanalen til retten

Fem ansatte i TV 2 som har mottatt oppsigelse i den omfattende nedbemanningsprosessen, tar ut stevning mot arbeidsgiveren.
Abonnent
Innenriks

Nødnett trenger nødhjelp

Deler av nødetatenes kommunikasjonssystem har så store mangler at helsevesenets egne IKT-folk har brukt 2000 timer på feilretting av én programvareversjon.
Abonnent
Innenriks

Tåke skaper problemer for helikoptertrafikken til Nordsjøen

På Sola, i Bergen og i Florø har det vært mange kanselleringer og forsinkelser i helikoptertrafikken til og fra Nordsjøen. Tett tåke er årsaken til problemene.
Abonnent
Innenriks

Teknisk trøbbel stanser utbetaling fra Nav

Nav opplyser at en teknisk feil forsinker utbetalingen av blant annet sykepenger og foreldrepenger til 207.000 personer.
Abonnent
Innenriks

Politiets IT-sjef slutter i protest

Direktøren for politiets datatjenester har sagt opp jobben grunnet samarbeidsproblemer mellom Politiets IKT-tjenester og Politidirektoratet.
Abonnent
Innenriks

Kripos vurderer eget Facebook-politi

Kripos arbeider med å få egne rettigheter og vurderer å opprette «uniformerte politiprofiler» som skal patruljere på Facebook, ifølge Dagens Næringsliv.
Abonnent
Innenriks

Dale fikk rødt kort av bøndene

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) fikk rødt kort av misfornøyde bønder utenfor Stortinget tirsdag. Nå rettes kravene mot politikerne inne på Stortinget.
Abonnent
Innenriks

Regjeringen skrinlegger 40 års maksstraff

Regjeringen skjerper straffen for gjentatte grove volds- og seksuallovbrudd, men dropper et omstridt forslag om å øke maksstraffene til 30 og 40 år.
Abonnent
Innenriks

Tolv ulvevalper født i Hedmark

Det er påvist to ulvekull i Norge i år. Til sammen dreier det seg om tolv valper i Osdalenreviret og Slettåsreviret i Hedmark.
Abonnent
Innenriks

Mann skutt i Tydal – mistenkt på frifot

En mann i 60-årene som ble skutt i magen i Tydal i Sør-Trøndelag mandag kveld, skal ikke være livstruende skadd. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.
Abonnent
Innenriks

Grønt lys for dyr lungekreftmedisin

Norske lungekreftpasienter vil nå få tilbud om immunterapi også som første behandlingsvalg.
Abonnent
Innenriks

Populær tursti stengt av ras

– Det har sett så lovende ut i år, men så plutselig kom dette raset, sier Noralv Distad (H), ordfører i Aurland.
Abonnent
Innenriks

Krever lærersvar fra regjeringen

Lærerstillinger ble ikke besatt etter kommunikasjonsrot mellom regjeringen og Utdanningsdirektoratet. Opposisjonen krever svar på hva som skjedde.
Abonnent
Innenriks

Derfor kan Vedum bli statsminister

Mer enn hvert tredje Ap- og KrF-medlem ville ha stemt Senterpartiet hvis deres eget parti ikke eksisterte. Men få ville stemt på hverandres parti.
Abonnent
Innenriks

– De føler kanskje de gjør en god gjerning

Både Ap-politiker Leif Sande og statsråd Terje Søviknes (Frp) er rystet over at De Grønne vil fase ut oljen innen femten år.
Abonnent
Innenriks

Dronning Sonja åpnet ny gondolbane

I strålende solskinn åpnet dronning Sonja den nye gondolbanen Loen Skylift i Stryn. Gondolbanen er av de bratteste av sitt slag i verden.
Abonnent
Innenriks

Aktor: – Jensen bør få 21 års fengsel

Aktor Guro Glærum Kleppe mener eks-politimannen Eirik Jensen må straffes med ubetinget fengsel i 21 år for grov korrupsjon og medvirkning til smugling av store mengder hasj.
Abonnent
Innenriks

- Noe av det mest utrolige som er lagt frem i retten

En erfaren politimann skal ikke kunne slippe unna ved å spille dum, mener Spesialenheten, som mener Eirik Jensen var den mystiske «Mr. Good».
Abonnent
Innenriks

Øyner håp for de grønne

Rasmus Hansson og MDG har blikket rettet mot sperregrensen. Hordaland blir et av nøkkelfylkene hvis partiet skal lykkes, mener valgekspert.
Abonnent
Innenriks

Bhatti varetektsfengslet i fire uker, anket på stedet

Arfan Bhatti varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Bhatti avviser at han har noe som helst med saken å gjøre og anket på stedet.
Abonnent
Innenriks

Kongo mener French må sone i Norge

Kongolesiske myndigheter fremholder overfor Dagbladet at de forventer at Joshua French skal sone i et norsk fengsel.
Abonnent
Innenriks

Arfan Bhatti fremstilles for varetektsfengsling

Den kjente islamisten Arfan Bhatti fremstilles for varetekt i Oslo tingrett torsdag ettermiddag, siktet for brudd på våpenlovgivningen.
Abonnent
Innenriks

Oslo kommune idømt bot etter at kvinne sultet i hjel

Oslo kommune er dømt til å betale en bot på 1,5 millioner kroner for å ikke ha gitt forsvarlig helsehjelp til en kvinne (63) som døde av avmagring. 
Abonnent
Innenriks

DSB-sjefen varsler kutt i den sivile beredskapen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) må kutte 30 årsverk etter innsparinger. Også Sivilforsvaret vil merke innstramningene.
Abonnent
Innenriks

Joshua French ankom Norge i dag

Joshua French har blitt overført til Norge av helsemessige og humanitære årsaker.
Abonnent
Innenriks

Grønn kamp om kortere arbeidsuke

Miljøpartiet De Grønne er splittet om kortere arbeidstid. – Folk i Norge ønsker seg mer fritid, sier Arild Hermstad, førstekandidat i Hordaland.
Abonnent