innenriks

Ap vil åpne for straffri narkobruk

Alle rusavhengige skal slippe straff for narkotikabruk. Også personer uten rusproblemer kan slippe bøter, om Ap får bestemme.
Abonnent
innenriks

– Ap går baklengs inn i fremtiden

– Ap er mot all nytenkning, sier Nikolai Astrup (H). H og Frp fnyser av Aps byråkratikritikk og at de vil stoppe flere borgerlige reformer.
Abonnent
innenriks

Analytiker spår prisfall for laks

Lavere lakseproduksjon førte til høyere priser i fjor. Den situasjonen er i ferd med å snu, ifølge en analytiker som mener lakseprisen skal ned.
Abonnent
innenriks

– Under Frp og Høyre har mye gått i gal retning i Norge

Høstens valg er både et veivalg og et verdivalg for Norge, fastslo Ap-leder Jonas Gahr Støre da han åpnet sin tale til landsmøte i Folkets Hus i Oslo torsdag.
Abonnent
innenriks

Person påkjørt av toget på Vestfoldbanen

En person er omkommet etter at vedkommende ble påkjørt av toget ved Skoppum på Vestfoldbanen torsdag morgen.
Abonnent
innenriks

Ap vil endre flere av Erna Solbergs reformer

Arbeiderpartiet angriper Erna Solberg for massiv vekst i byråkrati. De er sterkt kritiske til både jernbanereformen og Nye veier AS.
Abonnent
innenriks

Au pairer tar med seg tuberkulose til Norge

De siste fem årene er det blitt registrert 15 tilfeller av aktiv tuberkulose hos au pairer. Kommunens helseetat er bekymret.
Abonnent
innenriks

Norge gir opphold til islamister

Medlemskap i Hizb ut-Tahrir, islamistgruppen som Stockholm-terroristen kobles til, kan gi asylsøkere oppholdstillatelse i Norge.
Abonnent
innenriks

Forskere får ikke spørre hvorfor folk forlater kirken

De siste årene har 41.000 nordmenn meldt seg ut av Den norske kirke. Strengt personvern gjør at forskerne ikke får oppsøke de utmeldte og spørre hvorfor.
Abonnent
innenriks

Her gjør de Sognefjellet klart for sommeren

Det er ikke ordentlig vår ennå, og langt fra noen sommer, men på fylkesvei 55 over Sognefjellet er brøytemannskapene i full gang med å åpne veien til sommeren.
Abonnent
innenriks

SV er ikke lenger Aps opplagte førstevalg

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke svare på om SV eller KrF er førstevalget til å bli med Ap og Sp i regjering.
Abonnent
innenriks

Ordfører vil ha kilopris fra oppdretterne

– Oppdrettsselskapene bør overføre én krone for hver kilo fisk de produserer til vertskommunene, mener Osterøy-ordfører Jarle Skeidsvoll (KrF).
Abonnent
innenriks

Sjåfør tiltalt for omfattende drivstoff-svindel

En yrkessjåfør i 40-årene er tiltalt for å ha underslått 128.000 liter drivstoff til en verdi av om lag 900.000 kroner.
Abonnent
innenriks

Vinmonopolet solgte 1077 liter i minuttet på påskeaften

Da Vinmonopolet for første gang holdt åpent på påskeaften, lå salget langt over en ordinær lørdag. Totalt ble det solgt 323.000 liter drikkevarer.
Abonnent
innenriks

Tre pågrepet for voldsepisode i Ålesund

Tre menn i 20-årene er pågrepet og mistenkt for vold mot en mann som ble funnet med hodeskader ved en bro i Ålesund mandag morgen.
Abonnent
innenriks

Bommet med åtte milliarder kroner

Statens vegvesen regnet åtte milliarder kroner feil i sitt bompengeregnestykke i vest. Statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) sier feilen gjorde det vanskeligere å få inn prosjekter fra Hordaland i NTP.
Abonnent
innenriks

Travel påske i fjellet

Årets påske begynte rolig for hjelpekorpsene, men mye å gjøre i helgen har gjort at påsken 2017 likevel har blitt en av de travleste på flere år.
Abonnent
innenriks

Levner protestpartier små sjanser i Norge

De aller fleste nordmenn sier de har god tillit til politikerne. Det er dårlig nytt for protestpolitikere som Hans Lysglimt Johansen.
Abonnent
innenriks

Mattilsynet advarer mot selvplukkede blåskjell

Det har vært en kraftig oppblomstring av alger som produserer nervegift langs hele kysten fra Østfold til Møre og Romsdal. Det gjør at blåskjellene er giftige.
Abonnent
innenriks

Gutt gikk gjennom isen i Trysil - alvorlig skadet

En liten gutt som gikk gjennom isen på Ulvsjøen i Søre Osen i Trysil i Hedmark langfredag, er innlagt på Rikshospitalet med alvorlige skader.
Abonnent
innenriks

Overproduksjon gir ikke billigere lam

Selv om Nortura og Norgesgruppen har gått sammen om å selge ut deler av overskuddet av norsk lammekjøtt, faller ikke prisene i butikken.
Abonnent
innenriks

Sp større enn Frp på ny måling

Senterpartiet går forbi Frp og får en oppslutning på 13,5 prosent på VGs aprilmåling. – Det er bare valgdagen som gjelder, svarer Frp-leder Siv Jensen.
Abonnent
innenriks

Politibiler får konstant blålys

Innen utgangen av april vil trolig alle politibiler i Norge kunne kjøre med permanent blålys, såkalt cruise lights eller identifikasjonslys.
Abonnent
innenriks

Moderat snøskredfare i hele landet i påsken

Selv om snøskredfaren i påsken er mindre enn den har vært mange steder tidligere i vinter, er det ustabile forhold i fjellet, advarer NVE.
Abonnent
innenriks

Smak av e-sport og rekordmange jenter under The Gathering

Norges største datatreff The Gathering åpnet dørene onsdag, med flere jenter enn før og en smak av e-sport for hvermannsen med store pengepremier.
Abonnent
innenriks

Storbrann i Vestby blusset opp igjen

Brannvesenet har fått kontroll over den omfattende brannen i lageret til Asko i Vestby. Selskapet regner ikke med at det blir mangel på varer i butikkene.
Abonnent
innenriks

Sak om Naustdal-familie til menneskerettighetsdomstolen

Advokaten til det norsk-rumenske ekteparet som ble fratatt sine fem barn i 2015, tar saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).
Abonnent