Innenriks

Nordmenn putter i seg piller som aldri før

I løpet av fjoråret fikk 70 prosent av befolkningen legemiddel på resept. Medisiner mot høyt blodtrykk og kolesterol ligger på topp, og bruken øker.
Abonnent
Innenriks

Prestar vil ha biskopar på åremål

Som biskop sit du trygt som toppleiar. Ingen kan skifte deg ut før du sjølv finn det for godt å gå av. Presteforeningen krev biskopar på åremål, men får tommelen ned av biskopen i Bjørgvin.
Abonnent
Innenriks

Solberg: Var ikke klar over situasjonen med objektsikring

Regjeringen stolte på Politidirektoratets forsikringer om at objektsikringen var i orden og kjente ikke til problemene, ifølge statsminister Erna Solberg (H). 
Abonnent
Innenriks

Får kjeft etter u-sving

Regjeringens valg om å prioritere fire hovedveier mellom øst og vest får motbør. – Det var jo dette vi skulle unngå, sier veilobbyist.
Abonnent
Innenriks

Nå vil regjeringen satse på både Hardangervidda og Hemsedal

I 2014 varslet samferdselsministeren at han kun ville satse på én vei mellom øst og vest. Nå snur regjeringen og går inn for å spre midlene på fire traseer.
Abonnent
Innenriks

Senterpartiet vil kutte Tesla-subsidier

Allerede neste år kan en Tesla bli flere hundre tusen kroner dyrere i Norge. Senterpartiet vil erstatte avgiftsfritaket bilen har med et fast støttebeløp.
Abonnent
Innenriks

Flere partier vil avkriminalisere narkobruk

Siden 1960-tallet har Norge hatt en streng narkotikapolitikk. Men et ruspolitisk skifte kan være på vei: Flere partier går nå inn for å avkriminalisere bruk.
Abonnent
Innenriks

SV krever atomvåpenforbud av Støre-regjering

Fredsbevegelsen vant frem, og fikk inn atomvåpenforbud som ett av SVs fem hovedkrav. – Ikke bra med absolutter, svarer Jonas Gahr Støre.
Abonnent
Innenriks

Stortinget vil ha svar om manglende terrorsikring

Snart seks år etter 22. juli-terroren er viktige bygg for dårlig sikret. Nå må statsministeren og politi- og forsvarstopper svare på hvorfor.
Abonnent
Innenriks

Hårfønerbrann til Høyesterett

Krangelen om hvem som skal betale for skadene i en brann utløst av en hårføner som ble brukt til å tine et frossent rør, er anket til Høyesterett.
Abonnent
Innenriks

Ingen spor etter savnet mann i Rogaland

En mann er savnet etter at en tom arbeidsbåt ble funnet med motoren i gang utenfor Finnøy og Helgøy i Rogaland lørdag. Landsøket etter mannen er avsluttet. 
Abonnent
Innenriks

Vant kampvotering om toppverv i SV

Audun Herning blir ny partisekretær i SV. Han vant kampvoteringen på SVs landsmøte med 124 stemmer, mot Andreas Halses 83.
Abonnent
Innenriks

72 kommuner har klaget på politireformen

Det er sendt inn i alt 72 klager fra kommunene etter at Politidirektoratet foreslo å redusere antall tjenestesteder fra 340 til 221.
Abonnent
Innenriks

Ingen ble tatt av snøskred i Hemsedal og Filefjell

Ingen personer ble tatt av snøskredene som lørdag gikk i Hemsedal skisenter og i Filefjell, men snøskredfaren er betydelig i hele Sør-Norge. 
Abonnent
Innenriks

Stopper ugradert sammendrag om sikkerhet

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke avgradere et sammendrag av Riksrevisjonens rapport om politiets og Forsvarets manglende sikring av nøkkelobjekter.
Abonnent
Innenriks

SV-lederens krav vil koste ti milliarder årlig

To av kravene som SV-leder Audun Lysbakken vil ta med i regjeringsforhandlinger, vil koste ti milliarder årlig. Ap sier nei, men Lysbakken tror de vil gi seg.
Abonnent
Innenriks

Nordmenn fortsatt negative til dab

I en ny undersøkelse svarer 55 prosent av de spurte at de er negative til innføringen av dab-radio i Norge. Én av tre har ennå ikke skaffet seg en slik radio.
Abonnent
Innenriks

To litauere dømt for drap på landsmann i Stjørdal

To litauiske menn på 29 og 33 år er dømt til henholdsvis tolv og ti års fengsel for å ha drept Laimutis Aleksinas på Lånke i Stjørdal i juli i fjor.
Abonnent
Innenriks

Sykepleiere plages av rusede eldre

Fire av fem sykepleiere i hjemmepleien og ved sykehjem sier i en undersøkelse at de har opplevd pasienter med rusproblemer. Flere utsettes for vold og trusler.
Abonnent
Innenriks

Solvik-Olsen: -Løsning for lørdagsavisene på plass

Avisleveringen i Sør-Norge vil gå som normalt lørdag, trass Norposts konkurs, ifølge regjeringen. Kvikkas har kjøpt opp Norpost og leveringen fortsetter.  
Abonnent
Innenriks

– Pinlig for regjeringen

Regjeringen hevdet Ringeriksbanen er utsatt fordi fagfolkene ba om det. Det er ikke sant, sier KrF, som selv deltok i forhandlingene. SV etterlyser forklaring på utsettelsen.
Abonnent
Innenriks

SV deler opp i mannsmøte og kvinnemøte

I forkant av landsmøtet deler SV forsamlingen opp etter kjønn. Hensikten er å hindre mannsdominans og hersketeknikker, sier SV-ledelsen.
Abonnent
Innenriks

Miljødirektoratet: Biodrivstoff gir utslippsreduksjoner

Hva er konsekvensene av å trappe opp andelen biodrivstoff til 20 prosent i Norge innen 2020? Miljødirektoratet har regnet på effektene av stortingets omstridte biodrivstoff-vedtak.
Abonnent
Innenriks

Hurtigruten skaper milliard-ringvirkninger

Hurtigrutens samfunnsbidrag er verdt 2,52 milliarder, anslår selskapet som har analysert ringvirkningene av driften. Det er mer enn Hurtigruten-sjefen trodde. 
Abonnent
Innenriks

Gymlærer siktet for vold mot barneskoleelev

En gymlærer på en barneskole i Sogn og Fjordane er siktet for vold mot en elev. Læreren avviser å ha gjort noe straffbart.
Abonnent
Innenriks

Færre blir døpt og konfirmert

Andelen av norske barn og ungdommer som blir døpt og konfirmert i Den norske kirke, falt i fjor. I tillegg meldte drøyt 41.000 seg ut av kirken.
Abonnent
Innenriks

To pågrepet etter væpnet ran i Oslo

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud i Oslo natt til torsdag.
Abonnent
Innenriks

Arbeiderpartiet vurderer mistillit mot Helgesen

Arbeiderpartiet vurderer å fremme mistillitsforslag mot klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) for hans håndtering av ulvesaken.
Abonnent
Innenriks

SV og Ap krangler om ultimatum

De gamle partnerne SV og Ap får nok å krangle om dersom det borgerlige flertallet ryker. Skatt og private barnehager for eksempel.
Abonnent