Lokalt

Brann i Håsteinsgate «neppe påsatt»

Politiet mistenkte at brannen i Håsteinsgate torsdag var påsatt. Nå mener politispesialist at brannårsaken trolig er bruk av åpen ild.
Abonnent
Lokalt

Martinez krysser fingrene for såkornfondet

Spanskfødte Aurora Martinez har spiren til en mulig legemiddelbedrift. Nå håper hun på drahjelp fra det nye såkornfondet i Bergen.
Abonnent
Lokalt

Forbereder seg på katastrofe

Derfor var det politi, brannvesen og redningsbåter i Øygarden i dag.
Abonnent
Lokalt

Stor leteaksjon etter beruset båtfører på Askøy

Mannen krasjet båten inn i en privat brygge og stakk av. Hundepatruljer, politibåt, redningsskøyte, brannbåt og luftambulanse tok opp jakten.
Abonnent
Lokalt

Se så unge sjøfolkene var

Ein dag i juli 1961 kom fire karar skrevande ned trappa til Rosekjellaren og forlangte det beste dei hadde. Ein av dei var John Arne Hegg, nett fullbefaren matros.
Abonnent
Lokalt

Sp får 34 prosent i Sogn og Fjordane

Aldri har Senterpartiet vore større i Sogn og Fjordane: Dei ligg an til å ta to av tre faste stortingsmandat. Superveteranen Steinar Ness (58) er klar for retur til hovudstaden.
Abonnent
Lokalt

- Der, med hunden som eneste vitne, spurte han meg litt sånn henslengt. "Kan du gjøre meg en enorm tjeneste,

- Det var så romantisk at jeg ble helt slått ut. Robert og jeg var på fjelltur. Da vi var kommet helt til topps, var det i ferd med å mørkne. Der, med hunden som eneste vitne, spurte han meg litt sånn henslengt. "Kan du gjøre meg en enorm tjeneste, Marianne?" Jeg svarte "selvfølgelig" uten å tenke meg om. Der i skumringen tok han frem den nydeligste ringen i hvitt gull med diamanter. Han rakte den til meg og spurte: "Vil du bli min kone?" Da trengte jeg enda mindre betenkningstid. Jeg er så forelsket og glad.
Abonnent
Lokalt

Nettmøte om utdanning i Bergen

15. april er fristen for å søke høyere utdanning. Nå har du muligheten til å få svar på dine spørsmål.
Abonnent
Lokalt

– Jeg blir frustrert og sjokkert

Mannen organiserer pirattaxier på Facebook, og tilbyr utleie av bil på kommisjon. – Et samfunnsproblem, sier Jan Valeur i Bergen Taxi.
Abonnent
Lokalt

Gottfred (89) meldte seg ut av Indremisjonen i protest

Etter et langt liv i Indremisjonen, meldte Gottfred Eriksen seg i fjor ut av forbundet i protest. Lørdag runder den gudstro veteranen i Godvik 90 år.
Abonnent
Lokalt

Leiteaksjon i Flora

Leitemannskap tek i dag opp igjen søket etter sakna mann i Florø. Mannens båt blei funne drivande i sjøen.
Abonnent
Lokalt

Krever penger for andres piratkjøring

En mann fra Nordhordland har kjøpt opp flere pirattaxi-grupper på Facebook og krever penger fra sjåfører som vil legge ut innlegg.
Abonnent
Lokalt

Steinar Bastesen blir listetopp i Hordaland

Den tidligere hvalfangeren, stortingsrepresentanten og Kystparti-toppen Steinar Bastesen sier fra seg plassen på stortingslisten i Troms.
Abonnent
Lokalt

Ble russepresident ved en tilfeldighet

Anna Nøstbakken (19) bestemte seg der og da for å stille som russepresident. Like etterpå var hun valgt.
Abonnent
Lokalt

Dømt til fengsel for å ha rygget ned fotgjenger

I april i fjor ble en 45 år gammel mann livstruende skadet etter å ha blitt rygget ned av en lastebil på Korskirkeallmenningen. Nå må føreren i fengsel.
Abonnent
Lokalt

Savnet mann ble funnet

Mannen som forsvant i Meland torsdag, ble funnet i god behold.
Abonnent
Lokalt

Utsetter finværet

De som belaget seg på sol til helgen må smøre seg med tålmodighet. – Men mandag og tirsdag håper jeg å se solen, sier meteorologen.
Abonnent
Lokalt

Statsbesøk i snødrev

Makrell sto på timeplanen da kong Harald og Islands president, Guðni Jóhannesson, besøkte Norsk Havlaboratorium i formiddag.
Abonnent
Lokalt

Hærverk på busskur koster millioner

De aller fleste busskurene i Bergen og omegn har vegger av glassplater. Det viser seg å koste dyrt.
Abonnent
Lokalt

Redd de mister huset for andre gang på grunn av Bybanen

Utbyggingsselskapet Bybo har gått fra dør til dør i Øvre Fantoftåsen for å kjøpe opp hus. De vil gjøre villaområdet om til blokkbebyggelse og hundrevis av leiligheter. Familien Kellmann/Mütter føler at de nok en gang blir drevet fra hus og hjem.
Abonnent
Lokalt

Ga storkontrakten til Anders O. Grevstad

Rørleggerselskapet fikk 243-millioners kontrakt i Smiberget Borettslag. Konkurrentens representant fra AF-gruppen trakk tilbudet på generalforsamlingen.
Abonnent
Lokalt

Vil gjøre Bergen til skøytehovedstad

Bergenspolitikerne vil at neste nasjonalanlegg for innendørs lengdeløp på skøyter skal legges til vestlandshovedstaden. - Drømmen er å kunne arrangere VM, sier Bjørdal (Sp).
Abonnent
Lokalt

Melder seg ut av Høgre i protest: - Dette er å drepa nynorsken

Leiaren i Osterøy Høgre melder seg ut av partiet etter at landsmøtet vedtok å fjerna sidemålskarakteren. – Dette er ingenting anna enn eit åtak på nynorsken, seier Hjalti Heimir Gislason.
Abonnent
Lokalt

Åpner for raskere byggestart på Arna-Stanghelle

Statsminister Erna Solberg sier hun er klar til å sette seg ned med KrF og Venstre for å finne ut om spaden kan settes i jorden tidligere.
Abonnent
Lokalt

Hold ut, solgløtt i sikte

Noen runder til med regn, så får vi se solen. – Fra lørdag ettermiddag kan vi få noen fine dager, sier meteorologene.
Abonnent
Lokalt

Marte har ringt flere hundre prostituerte

I fjor vår begynte Kirkens Bymisjon å ringe prostituerte på innendørsmarkedet i Bergen. De rapporterer om et stadig mer brutalt marked, noe politiet bekrefter.
Abonnent
Lokalt

– Lilly viser så stor glede når jeg kommer for å være sammen med henne at gleden smitter over på meg også.

- Det fine med å ha barnebarn, er at pensjonisttiden går så fort. Det er aldri et kjedelig øyeblikk. I alt har jeg fem barnebarn. Lilly passer jeg to tre dager i uken, så hun og jeg blir ekstra nære. Det er så vidunderlig koselig, fordi jeg får anledning til å følge med på utviklingen uke for uke. Lilly viser så stor glede når jeg kommer for å være sammen med henne at gleden smitter over på meg også. Jeg klarer knapt å beskrive hvor kjekt det er.
Abonnent
Lokalt

Store forskjeller i bruk av billeddiagnostikk

Folk i Sogn og Fjordane tar mer enn fire ganger så ofte MR av ryggraden som folk i Bergensområdet, viser rapport fra Riksrevisjonen.
Abonnent
Lokalt

Småflyet pløyde jordet

Ledningsfeil slukket motoren på småflyet, som endte med store skader på et jorde.
Abonnent