lokalt

NHO og LO bryter samarbeidet med fylkeskommunen

Fylkesordfører Pål Kårbø (KrF) anklages for sabotasje etter forslag om å prioritere E16 foran Hordfast. LO og NHO vil ikke lenger samarbeide med fylkeskommunen.
Abonnent
lokalt

Døde av skadene etter frontkollisjon

Den tidligere sorenskriveren og statssekretæren Bjarte Eikeset døde lørdag av skadene han fikk i en trafikkulykke tirsdag 18. april.
Abonnent
lokalt

– Steinene kan dette ned når som helst

Hundrevis samlet seg til demonstrasjon for ny E16 på Voss. - Det er steiner i lien. Vi vet at de vil komme ned, men vi vet ikke når, sier Anne Lise Mastervik.
Abonnent
lokalt

Fylkestopp: Foreslår å droppe Hordfast

Fylkesordfører i Hordaland, Pål Kårbø (KrF), mener fylket må fremstå samlet i kravet om å prioritere vei og bane til Voss. Ny motorvei mellom Os og Stord kan vente.
Abonnent
lokalt

Video: Her sparker jenten til en politikvinne

Blant de syv personene som har sittet i politiets arrest, er en 17 år gammel jente som skal ha sparket en politikvinne.
Abonnent
lokalt

Presser Erna for å verne vassdrag

Hordaland Høyre gir klar beskjed til egen statsminister: Øystesevassdraget skal vernes.
Abonnent
lokalt

Dette er sportens aller første turnering i Bergen

Ikke alle kvinnene fikk være med på den første roller derby-turneringen som ble arrangert i Bergen på lørdag. To av dem hadde brukket beina før den historiske kampen.
Abonnent
lokalt

Snart har de strikket hele Peer Gynt

574 gensere med Peer Gynt-sitater skal være strikket og klare til 14. oktober. Nå er alle satt i produksjon.
Abonnent
lokalt

Bilen «sladret» på fyllekjører

BMW-sjåføren hadde over to i promille da nødetatene kom frem til ulykkesstedet.
Abonnent
lokalt

Lærer uten høydeskrekk

Adrian Tell (28) er ungdomsskolelærer med en litt dristig hobby.
Abonnent
lokalt

– Det er ikke vanlig i Japan, der jeg vokste opp, at foreldre gir kjærtegn og klemmer barna sine.

– Jeg fikk en klem av mor like før jul i fjor. Det var første gang i mitt liv at hun klemte meg. Far har jeg ennå ikke fått en klem av. Det er ikke vanlig i Japan, der jeg vokste opp, at foreldre gir kjærtegn og klemmer barna sine. I 2004 møtte jeg en mann fra Island, og vi ble kjærester. Sammen flyttet vi til Island. Jeg ble så glad i naturen og menneskene der. Folk var så glade og snille. Der er det vanlig å klemme hverandre. Jeg var sky og uvant med slik åpenhet, så det tok meg tre år å venne meg til det. Jeg kom til Bergen første gang i 2012. Det var så fantastisk, fordi folk er så åpne her. Jeg kunne ikke glemme byen og flyttet hit i fjor. Etter at jeg fikk klemmen av mor, ble jeg så glad at jeg satte meg ned og skrev et langt brev til far om kjærlighet. Om hvor glad jeg er i han og mor. Før brevet ringte han aldri til meg. Nå ringer han fast en gang i uken. Snart vil jeg besøke dem igjen. Da tror jeg at det blir klem fra han også.
Abonnent
lokalt

Slik skal Norge selges til verden

40 dagers filmferd langs Norges kyst la grunnlaget for denne filmen. – Det skal være episk, med store følelser, sier filmskaperen.
Abonnent
lokalt

Neste uke titter solen frem

Godværet lar vente på seg gjennom helgen, men bergensere kan se frem noen litt mer solrike dager fra og med tirsdag.
Abonnent
lokalt

Fest for Bybanen på Flesland

– Det er 22 år siden bystyret vedtok at Bybanen skulle danne ryggraden i det fremtidige kollektivsystemet i Bergen. Nå er linje 1 til Flesland komplett, gratulerer med dagen.
Abonnent
lokalt

Her kommer spekkhoggeren rett mot båten

– Det var en veldig spesiell opplevelse. Det ble helt klart ukens høydepunkt, sier Terje Grønlund.
Abonnent
lokalt

Skulle hjelpe prostituerte, la ned arbeidet

Utekontakten skal være Bergen kommunes spydspiss mot menneskehandel. Men Utekontakten har ikke prioritert prostituerte på flere år.
Abonnent
lokalt

– Registrering av tiggere bør fortsette

Politiet i Bergen har sluttet å registrere tiggere fordi de er i tvil om det er hjemlet i lov. Feil, mener både departementet og Politidirektoratet.
Abonnent
lokalt

Regjeringen sier nei til turistskatt

Reiselivsaktører på Vestlandet åpner for turistskatt for å dempe skadevirkningene fra masseturisme, men regjeringen sier nei.
Abonnent
lokalt

– Løperne vil i hvert fall få medvind

Skiløperne vil få medvind under Skarverennet på lørdag, men det blir kjølig, og fare for nedbør. Vintertemperaturene kommer også til lavlandet.
Abonnent
lokalt

Bergen så ut som en slagmark

I dag er det 73 år siden skipet «Voorbode» eksploderte på Festningskaien i Bergen. 162 mennesker mistet livet.
Abonnent
lokalt

Bak denne døren fant politiet 17 rumenere

Politiet rykket ut for å ransake et hus på Løvstakksiden. Da fant de 17 rumenere i en kjeller som ikke er godkjent som bolig.
Abonnent
lokalt

– Tiggere reiser hjem

Flere tiggere har fortalt at de ikke lenger synes det er trygt å være i Bergen, ifølge Robin Hood-huset.
Abonnent
lokalt

– Nå er vi veldig lettet

Kyrre skole skal likevel ikke til Danmarks plass. Fylkespolitikerne ber om en alternativ løsning for skolen. – Vi ble hørt, jubler skolens tillitsvalgte.
Abonnent
lokalt

Frykter tunnel ble utsatt etter regneglipp

Trafikkplanlegger Helge Hopen mener Statens vegvesens utregninger for Nordhordlandstunnelen bommer grovt, og kan være årsaken til at prosjektet er skjøvet langt ut i tid.
Abonnent
lokalt

Byrådet vil ikke forby tigging

Sosialbyråd Erlend Horn (V) er trist og provosert over det rumenske tiggernettverket som avdekkes i NRK Brennpunkt. Men byrådet holder fast på at lovforbud er feil vei å gå.
Abonnent
lokalt

- Han var så treg i avtrekkeren at jeg ble lei av å vente, så jeg sjekket ham opp og fikk litt fart i sakene

- Vi har fått to gutter sammen. Det er fantastisk. Men det som er størst av alt, er at Even og jeg har klart å holde kjærligheten ved like i 18 år nå. Jeg var nitten og han sytten da vi møttes. Det var ikke akkurat kjærlighet ved første blikk. Jeg likte ham godt og gikk bare og ventet på at han skulle ta et initiativ. Men han var så treg i avtrekkeren at jeg ble lei av å vente, så jeg sjekket ham opp og fikk litt fart i sakene. Det viste seg at jeg hadde blitt kjæreste med en ekte viking, og vår felles hobby er å lage rekonstruksjoner av vikingliv. Det er levende historieformidling som er spennende faglig, men også en glede vi har sammen som ektefolk og kjærester.
Abonnent