Det handler om vårprogrammet til BIT Teatergarasjen i Bergen. Det siste i en lang rekke med selve Teatergarasjen som åsted. Når vårsesongen er over, drar Sven Åge Birkeland & Co. på legd, før en ny teaterbygning står ferdig i 2012.

Også denne gangen bruker Birkeland store ord. Men har rett når han sier at det er stort at den etterspurte, italienske teaterregissøren Romeo Castelluci for fjerde gang vil sette opp noe i Bergen. 13. mars kommer han og Societas Raffaello Sanzio med forestillingen «Hey Girl».

- Italienerne trenger 40 mannlige statister. Eneste kvalifikasjon er mørke klær, sier Birkeland, som garanterer at de to forestillingene i Bergen blir de eneste i Norge.

Britisk billedkunstner
Gavin Turk har opparbeidet seg et godt navn som billedkunstner i England. 16. februar kommer han til Nøstet med dukketeater. Gjennom «Waiting for Gavo» tar briten for seg det absurde i kunstverdenen. Og da er det kanskje ikke så rart at Andy Warhol, Joseph Beuys og Marcel Duchamps er blant dukkene. Det er Turk selv også, og stykkets tittel bygger selvsagt på Samuel Becketts «Mens vi venter på Godot».

Kinesisk blikk på Kina
Fotografen og fortelleren William Young, kineser utflyttet til Australia, har vært i Kina igjen og sett så kritisk på OL-landet at han ble bedt om å dra. Historien og bildene har han opptrådt mye med i Australia. 19. april skal «China» presenteres for en norsk publikum på Nøstet.

Bondetøs fra USA
Sven Åge Birkeland kaller Nature Theater of Oklahomas forestilling «No Dice» for en fire timer lang og sprø seanse fra en bondetøs fra USA og en sprø fyr fra Bratislava. - Men de fire timene går utrolig fort. Dette er nemlig Mad-TV tatt et skritt videre, sier han

Det blir norsk i den siste perioden i dagens lokaler til BIT Teatergarasjen. Kjetil Kauslands voldsseanse er nevnt i BT før. Verdensteatret har festspillforestilling her, Hooman Sharifi kommer tilbake, Carte Blanche satser igjen, og det skal satses på forholdsvis ukjente Ingri Fiksdal samt på skogsunderholdningen til Lisa Lie.